BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan kimin Köşkünde?

1930'lu yıllarda yapılan Abant Köşkü'nün müdavimi olan isim de çok tanıdık. Öyle ki, otel bu isimle anılıyordu...

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER-ÖZEL

ANKARA/  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gizlice gidip dinlenmeye çekildiği Abant Köşkü, aslında Türk siyasetine ve siyasetçisine hiç de yabancı değil.

ÖNCE ATATÜRK KÖŞKÜ

Köşk 1930'lu yıllarda yapılmış. Köşkü yaptıran lider İsmet İnönü idi. İnönü döneminde, göl kıyısına Özel İdare tarafından devlet büyüklerini konuk etmek amacıyla yaptırılmıştı bu Köşk. 1937 yılında tamamlanan bu köşke önceleri Atatürk Köşkü denmiş; ancak, Atatürk burayı hiç görememiş. Daha sonraki yıllarda bu köşkü en çok kullanan İsmet İnönü olduğu için ismi de İnönü Köşkü olarak değiştirilmiş.

SONRA İNÖNÜ KÖŞKÜ

1975'ten sonra yıkılıp aslına sadık kalınarak yeniden inşa edilen köşk, Taksim Otelcilik A.Ş. tarafından satın alındığı 1987'den beri Abant Köşkü adıyla otel olarak hizmet veriyor.

ŞİMDİ TAYYİP KÖŞKÜ

Başbakan Erdoğan; 'paranın üzerinde Atatürk'ün resmini çıkartıp, kendi resmini koydu' diye daha geçen hafta yaptığı eleştirinin ardından, iki gündür İnönü'nün Köşkü'nde dinleniyor... Erdoğan bu Köşkü, kullanmaya devam ederse, belki ismi de değişir ve Tayyip Köşkü adını alır..