BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,06
ALTIN 2.466,04
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan iptal etti dönüyor

Başbakan Erdoğan, dün muhalefetin "geri dön" çağrılarına tepki göstermiş ve çirkinlikle suçlamıştı.

Abone ol

Washington'un ardından ikinci durağı Meksika'da temaslarını sürdüren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gezisini kısa kesecek. Erdoğan, ziyaretinin turistik gezi kısmını iptal etti. Ankara'ya erken dönme kararı aldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunduğu Meksika'da Cumhurbaşkanılığı Resmi Konutu'na gelişinde törenle karşılandı.

Meksika Devlet Başkanı Felipe Calderon törendeki konuşmasında, Başbakan Erdoğan'ı ülkesinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 1928 yılında başladığını belirtti.

Erdoğan'dan Türkiye'ye davet

Başbakan Erdoğan da konuşmasına Meksika'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı.

Erdoğan, "Saygıdeğer Başkan, her şeyden evvel hava yolu ile baktığımızda 15 saatlik bir mesafede olan iki ülkeyiz, aslolan gönüllerin yakınlığıdır, aslolan halkların birbirleri hakkında ne düşündüğüdür. Ve bu noktada halkımın özellikle Meksika'ya yönelik olumlu düşünceleri bizim bu süreç içinde geçen yıl Dışişleri Bakanım bu yıl da şahsımın Meksika'yı ziyaret etmek suretiyle süreci daha da hızlandırmanın gayreti içindeyiz. İki ülke ilişkileri aslında Osmanlı'ya dayanıyor. O dönemde atılmış bazı adımlar ve yapılmış jestler de var. Ben üst düzey ziyaretlerde alacaklı duruma düştüğümüzü Zannediyorum, Cumhurbaşkanımızın da selamını getirdim. Başkan Calderon'ı da en yakın zamanda Türkiye'de görmek istiyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan Türkiye ve Meksika'nın G-20'de beraber olduğunu, Dünyadaki en büyük ekonomiler arasında Meksika'nın 13, Türkiye'nin 17. sırada bulunduğunu belirtti.

Selamlama konuşmalarının ardından İki lider heyetlerini tanıttı ve "Şeref Muhafızlarını' selamladı. Ellerinde Türk ve Meksika bayraklarını taşıyan öğrencilerin de yer aldığı törenin ardından başa başa ve heyetler arası görüşmelere geçildi