BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Arınçtan muhalefete kıyamet söz

Bakan Arınç'ın bu sözleri kıyamet koparacak. Arınç'a göre terör saldırısı milliyetçi söylem taşıyanların içine yarıyor!

Abone ol

Başbakan Vekili, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Tokat'ta 7 askerin şehit olduğu, 3 askerin yaralandığı terör saldırısıyla ilgili "Türkiye'de daha çok ses getirecek, milliyetçi duyguları daha fazla körükleyecek, özellikle bu söylem içerisinde siyaset yapan partilerin işini biraz daha kolaylaştıracak bir eylemi çok akıllıca planlamış olabilirler" dedi.

Habertürk televizyonun canlı yayınında soruları yanıtlayan Arınç, "Gündemin en önemli konusu kuşkusuz Tokat'ta verdiğimiz 7 şehit. Ama bunun da ötesinde toplumda elle tutulur hale gelmiş bir gerilimden bahsediliyor. Bir ayaklanmanın, kalkışmanın provası olarak görülüyor. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Hayır, kesinlikle bu boyutta değil. Sizin söylediğiniz gibi göstermeye kalkan hem bazı siyasetçiler, hem bazı televizyon ekranları var, hem de bazı köşe yazarları var. Bir bayan köşe yazarını bir gazetede okudum, fevkalade üzüldüm. 'Türkiye teröre teslim oldu, Başbakan ABD'de' sanıyorum başlık böyleydi. Hafızası unutmadıysa 1-2 sene önce Dağlıca ve Aktütün baskınları var. Bunların hiç birisinde Türkiye teslim olmadı teröre de bugün mü teslim olacak? Bu büyük bir gaflettir. Türkiye ne geçmişte teröre teslim oldu, ne de bugün teslim olmuş vaziyettedir. Bu olaylar geçmişten bugüne yaşanmış olaylardır, ama herkesi elini başının arasına alıp şunu düşünmesi lazım; son altı aydır şehit cenazeleri gelmemişti, böylesine büyük olaylar yaşanmamıştı.

Asıl sorulması gereken 'Niçin şimdi?' Bunun üzerine her şey konuşabilir, her şey söylenebilir, ama Sayın Bahçeli ile Baykal'ın Meclis'teki grup toplantılarındaki ses tonlarıyla veya söylemek istedikleriyle veya 'kan gövdeyi götürüyor' havasıyla tekrar tekrar ekranlara bir kişinin yaptığı çatışma fotoğraflarını koymak suretiyle böyle bir hava vermek Türkiye'ye yazık etmek olur. Türkiye teröre teslim olmadı, hiç bir zaman da teslim olmayacak. Şu anda hükümetimiz, güvenlik güçlerimiz, meclisimiz görevinin başında. İnşallah son yapılan katliamın hesabını bunu yapan alçaklardan en kısa zamanda soracağız."

ÜSTLENEN ÖRGÜT BULUNMAMAKTA

Tokat saldırısı hakkında, "Kesinlikle çok büyük bir olay olmadığı" yorumunu yapan Arınç, "Çok acı bir olay var, ama geçmişte yaşadığımız olayların bir devamı gözüyle bakacak olursak bundan daha ağırlarını, daha gözyaşı döktüklerimizi biliyorum. Bu da onlardan bir tanesidir, mevzi bir olaydır. Şu ana kadar üstlenmiş bir örgüt bulunmamaktadır" dedi.

Güvenlik güçlerinin bölgede arama-tarama çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Arınç, "Olayı işleyenler, failler mutlaka bir yerlere saklanmak, gizlenmek durumunda kalmışlardır. Ümitle ifade ediyorum ki şu anda Başbakan Vekili olarak, bunun faillerini en kısa zamanda yakalayacağız. Bu hain provokasyonu, hain saldırıyı en kısa zamanda tüm bağlantılarıyla ortaya çıkaracağız" diye konuştu.

Arınç'ın verdiği cevaplarda öne çıkan ifadelerden bazıları şöyle:

* Bunun içerisinde seçilen yer çok önemli, yapılan işler de...Tokat, vatansever, yurtsever insanlarımızın yoğun olarak bulunduğu bir vatan köşesi. Yani Mersin'den de farkı yok, Manisa'dan da farkı yok. Şehidi en çok illerimizin başında gelmekte.

* Şüphesiz, partilerin aldıkları neticelerle, oylarla bağlantılı olarak bir takım yorumlar yapılıyor. Özellikle, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinin dışında bir yerde eylem yapmanın bir hesaba dayandığını az çok düşünebiliyorum.

* (Başbakanın, 'taşeronu kim ona bakmak lazım' sözü) Türkiye'de ismi bilinen örgütler var. Bu örgütleri sevk eden iç ve dış mihraklar var. Bu örgütlere görev verip, eylemde bulunmasını sağlayan, bizim de bildiğimiz kadarıyla bazı noktalar.

* Dolayısıyla, taşeron örgüt de, taşeron eylemci de kullanılmış olabiliyor. Türkiye'de yapılan eylemlerin belli örgütlere izafe edilmesinde biraz daha dikkatli olmamız gerekiyor.

* Biz Türkiye'nin huzurunu, birlik ve beraberliğini, bütünlüğünü öngören bir sürecin içerisinde vazifemizi yapmaya çalışıyoruz. 'İhanet' kolay affedilecek ve hazmedilecek bir söz değildir.

* Emine Ayna, 'Bizim için açılım bitmiştir' diyor, bu sözü söylerken de kahkahalarla gülüyor. Garip bir şey. O zaman ben 'yaptığımız iş doğrudur' diye inanıyorum.