BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SEÇİM

Erdoğan Gülen'i Said Nursi ile vurdu!

Başbakan Erdoğan Isparta'da Gülen'i Said Nursi'nin o sözüyle vurdu.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan seçim çalışmalarına Isparta'dan devam ediyor. Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları...

SAİD NURSİ NEDEN MENDERES'İ DESTEKLEDİ?

Merhum Said Nursi eserlerinin önemli kısmını Barla'da verdi. CHP'nin zulmünü burada yaşadı. Merhum Bediüzzaman Said Nursiye neden Menderesi desteklediklerini soruyorlar diyor ki: "Eğer Demokrat Parti düşerse ya Halk Partisi ya Millet Partisi iktidara gelir ve sosyal yaşantımızı etkiler. DP'yi Kuran vatan, millet menfaati için destekliyorum" 

Said Nursi ülkesinden kaçmadı, Rusya'da hapishaneden kaçtı ama ülkesine döndü. Ülkesindek kaçıp başka ülkelerden karıştırmadı. Pensilvanya'daki zat Bediüzzaman'ın ismini adını ağzına almadı.

28 Şubat'ta darbecilere ödül veren, CHP ile kolkola olan birisi nasıl Bediüzzaman'ın izinden gidiyor olabilir ki? Dürüstsen samimiysen bu ülkeyi karıştırmayı bırak dön buraya gel diyorum.

Ben da safmışım ellerimden geleni yaptım. Bana gönderilen kitaplarında methiyeler gönderdi. Bana da tespih gönderdi. Ama ananas göndermedi.

HOCALARIMA SORDUM

Peygamberimizin olimpiyatlara geldiğini söyleyince şaşırdım. Hocalarıma sordum. Bunun itikadi mesele olduğunu söylediler. Ama değil mi ki kamyona bindirdiler. 

Nerede Barla'daki merhum Said Nursi nerede Pensilvanya'daki zat. Zaten rahle-i tedrisinden geçmemiş, ama öyle yutturmuş.

Cebrail parti kursa desteklemem diyecek kadar kibir içinde. Ama şimdi CHP'ye destek veriyor.

İNLERİNDEN ÇIKARIP REZİL EDECEĞİZ

Bunlar dinledikleri telefonlarla sadece şantaj yapmıyorlar, haraç toplayıp tehdit ediyorlar, istediklerini söyletip yazdırıyorşar. Ama rahat olun, hiçbir şantaj çetesine boyun eğmeyeceğiz. Bunların inlerine girip önünüzde rezil edeceğiz. Topladıkları haraçları, yargı içinde yaptıkları usülsüzlükleri anlatacağız. Ulusal güvenliğimizi tehdit eden bu yapıyı yılanın deliğine de girse bulacak çıkaracak yargıya teslim edeceğiz.

“ELİMİZDE ENTERESAN VAAZ KASETLERİ VAR”

Elimizde kendisinin enteresan vaaz kasetleri var. Bunun itikadi olduğunu söylüyordu. Başörtüsünü çıkaramazsın diyordu, bu bir emirdir diyordu. Ama daha sonra 28 Şubat, emirler geldi yelkenler indi, orda da kalktı füruattır dedi. Bunlar yanar döner yahu. Benim yavrularım iki tane kızım, düşünebiliyor musunuz ya imam hatipte ne çile çektiler.

Benim oğlum masterını Harvard'da yaptı. Bakıyorsun bu CHP'nin genel müdürü, benim evladıma karşı hayatında yapmadığı, hayatında haram lokmanın geçmediği bir edepsizliği terbiyesizliği yapıyor. Çünkü kendi hayatı böyle. Önce sen aynaya bak. Ben İstanbul belediye başkanlığını CHP belediyesinden aldım. Devraldığım zaman İSKi yolsuzluğunda, sen de malum yerin genel müdürüydün, Rahşan affıyla kurtuldun. Eğer olmasaydı kurtulamayacaktın.

Sen aynaya bak ey genel müdür aynaya. sizin geçmişiniz bozuk. Gelip de temiz insanlarla uğraşmayın. Anlatacak çok şey var. Ve Isparta sağlıkta bir devrimi yaşıyor.

“SÜLÜĞE HAKARET OLUR”

Bunların dershanelerine çocuklarınızı göndermeyin. Gönderiyorsanız da çekip alın. Bunlar milletimi sülük gibi ememeyecek. Sülüğe hakaret olur ha. Tamam çünkü bir milyar dolar rantı kaybediyorlar. Ondan çıldırdı bunlar. Ben Anadolu’yu dolaşırken anneler bana diyor ki, davarımı sattım oğlum üniversiteye giremedi.