BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ankara'da hükümeti protesto eylemine müdahale

Ankara’da Cumartesi gecesi “yolsuzluk ve rüşvet iddialarını” protesto etmek için toplanan gruba, polis müdahale etti. Müdahale sırasında 25 kişi gözaltına alındı. Sinan Onuş'un haberi.

Abone ol

Ankara’da Cumartesi gecesi “yolsuzluk ve rüşvet iddialarını” protesto etmek için toplanan gruba, polis müdahale etti. Müdahale sırasında 25 kişi gözaltına alındı.

Ankara Cumartesi gün boyu, 17 Aralık’ta ortaya çıkan “yolsuzluk ve rüşvet” iddialarına karşı protesto eylemlerine sahne oldu.

İlk eylem Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri tarafından Güvenpark’ta gerçekleştirildi.

Eylemde binlerce sahte Euro havaya atılarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, oğlu Bilal Erdoğan’la yaptığı iddia edilen ses kayıtları protesto edildi.

CHP’nin düzenlediği eylem olaysız bir şekilde sona erdi.

Daha sonra Ankara Dayanışması ve Parklar Bizimdir Platformu’nun çağrısıyla Kuğulu Park ve Güvenpark’ta, “Hükümeti Sıfırlıyoruz” eylemi yapıldı.

Kızılay Meydanı’ndaki Güvenpark’ta toplanan protestoculara, Tunalı Hilmi Caddesi Kuğulu Park’ta toplanan ve oradan Kızılay’a yürüyen Parklar Bizimdir Platformu katıldı.

'Hırsız var'

“Hırsız var”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Hırsız Tayyip” sloganları atan iki grubun birleşmesinin ardından saat 19.00 civarında protestocular, Kızılay Meydanı’ndaki yolları trafiğe kapattı.

Polis, bunun üzerine gruba, dağılmaları yönünde uyarı anonsları yaptı.

Polis, uyarıyı dinlemeyen ve protestoya devam eden gruba, biber gazı ve aynı anda beş ayrı TOMA’dan sıkılan tazyikli su ile müdahale etti.

Göstericiler de havai fişek ve taşlarla karşılık verdi.

Ara sokaklara dağılan göstericiler, müdahalenin bitmesinin ardından tekrar bir araya geldi ve Ziya Gökalp Caddesi’ni yeniden trafiğe kapattı.

Polis, bir kez daha Kızılay Meydanı’ndan başlayarak ara sokaklar da dahil Kolej’e kadar çeşitli noktalarda biber gazı, TOMA ve plastik mermilerle göstericilere müdahale etti.

TOMA’ların müdahale sırasında dershaneler, resmi binaların üst katları, bankalar ve işyerlerini hedef alarak tazyikli su sıktığı görüldü.

Polis ve göstericiler arasındaki çatışma, Ziya Gökalp ve Sakarya caddelerine açılan ara sokaklarda gece 23.30’a kadar aralıksız devam etti.

Müdahale sırasında polisin, gösteriyi takip eden bazı gazetecileri darp etmesi ve TOMA’ların, gazetecilerin taş, plastik mermi ve gaz fişeklerinden korunmak için toplandıkları noktalara birden fazla kez hedef gözeterek tazyikli su sıkması tepkilere neden oldu.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara Şubesi, İçişleri Bakanlığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne “Gazetecilere dokunmayın” çağrısında bulundu.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) de Çevik Kuvvet ekiplerinin 4 foto muhabirine yönelik saldırısını kınadı.