BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,86
ALTIN 2.442,01
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan görür görmez hesap sordu!

Başbakan Erdoğan "vekillere kıyak" haberini gazeteden okumuş ve hesap sormuş.

Abone ol

AK Parti, CHP, MHP ve BDP grup başkanvekillerinin birlikte hazırladığı, milletvekillerinin mali, sosyal hak ve yükümlülüklerini düzenleyen teklif kamuoyunda tartışma yaratmıştı.

Akşam gazetesinin haberine göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, teklife ortak imza atılarak verildiğini gazetelere yansıyan haberlerden öğrendiği ortaya çıktı.

Erdoğan'ın, düzenlemeye ilişkin yapılan farklı yorumları okuyarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'i aradığı ve "Bu neyin nesidir" diye sorduğu kaydedildi. Şahin'in ise "Sayın Başbakan'ım ben de gazetelerden okudum" dediği belirtildi.

MYK'DA GÖRÜŞÜLECEK

Milletvekillerinin özlük haklarında düzenleme yapan teklif Plan Bütçe Komisyonu'nda kabul edilirken, teklifin, pazartesi günü tüm ayrıntılarıyla AK Parti MYK'da masaya yatırılması öngörülüyor.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Teklifi'ni hazırlayan dört grup başkan vekiline de teşekkür ederek, basında çıkan haberlere şöyle sitem etti:

'Basında 'Milletvekili maaşları artıyor, akla hayale gelmeyen ne kadar harcama varsa yasal zemine kavuşturuluyor' gibi hiçbir doğruluk payı olmayan yayınlar yapılıyor. Hakim-savcı, TSK mensubu hepsinin yasası var. Bir tek milletvekilinin ne olduğu belli değil. Bir törendeki protokol sıramız bile o ildeki mülki amirin inisiyatifine bırakılmış. Bu yasa çeşitli yasalardaki hükümlerin tek bir kanun altında toplanmasıdır. Milletvekilinin eski bir diplomat kadar değeri yok."


grtyr.jpg