BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Uludağ'a kır evi projesi!

Bursa Valiliği yeni projesi olan 60 kır evi ihalesini başlatıyor.

Abone ol

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Uludağ'da 60 kır evi inşa edilmesi amacıyla 27 Mayıs'ta ihale yapılacağını bildirdi.

Harput, yazılı açıklamasında, Uludağ'da yapılması planlanan spor kompleksi, kongre merkezi, otopark ve benzeri tesislerle ilgili 2. Yerleşim Bölgesi'ni kapsayan 1/1000 ve 1/5000 ölçeklerindeki imar planlarının onay aşamasına geldiğini belirtti.

Uludağ 1'inci Yerleşim Bölgesi'nde yer alan otoparkla ilgili altyapı çalışmalarının ise Büyükşehir Belediyesi ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından sürdürüldüğünü duyuran Harput, şunları kaydetti:

"Çobankaya'da, bu ayın 27'sinde 60 kır evini, Orman İdaresi ve Planlama Dairesi Başkanlığı olarak ihaleye çıkarmış bulunuyoruz. Bu kır evleri, 45, 55, 75 metrekare büyüklüklerinde ahşap villa şeklinde olacak. Her türlü altyapısı yapılmış olan bu evler, vatandaşlarımızın ailesiyle özellikle yaz mevsimlerinde, temiz havada, rahat, sağlıklı bir dinlenme, hoş vakit geçirmeleri adına büyük bir fırsat olacaktır. İnşallah ilk planda 30 konutu bu sene bitirip oraya monte etmek istiyoruz. Ardından diğerlerini de inşaatların elverdiği sürece ikinci seneye kalmadan bitirmek istiyoruz. Bu gelişmeler devam ederken bunların bir bölümünü Sarıalan'da da değerlendirmek istiyoruz."

Harput, Uludağ girişindeki Milli Park Bölgesi'nde hoş olmayan görüntüleri ortadan kaldırmak amacıyla çalışma başlattıklarını ifade etti.

Burada yeni kapı, misafirler için dinlenme merkezi, ihtiyaçlara yönelik birim ve modern bir görüntüyü sağlayacak inşaata başlandığı bilgisini veren Harput, Uludağ'da yılın dört mevsimi hizmet verilmesi hedefiyle sit, yargı, çevre ve imar konularını takip ettiklerini açıkladı.