BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan gidecek yerine de bakın kim gelecekmiş?

İngiliz dergisi Economist Dergisi'nden bomba iddia. Erdoğan'ın veliahtları belli. Mesele Erdoğan'a ne olacağı?

Abone ol

Türkiye'de ses kasetleri ile birlikte yaşanan siyasi çalkantı İngiliz haftalık dergisi The Economist tarafından hayli ilginç bir senaryoya dönüştürüldü. Ünlü dergi Erdoğan'ın gideceğini yerine de 2 isimden birinin geleceğini öne sürdü.

The Economist bu haftaki sayısında Türkiye'de siyasi gelişmeleri ve ses kasetlerini haberleştirdi. Dergide çıkan bir analiz hayli dikkat çekici.


Türkiye'deki seçim sonuçlarını tahmin etmenin imkansız gibi göründüğünü belirten ünlü dergi, AK Parti'nin Ankara'yı kaybedebileceğini öne sürdü.

Derginin yorumuna göre Ankara'nın kaybedilmesi Erdoğan'ın yerine başka bir ismin getirilmesi tartışmalarını başlatacak.

ERDOĞAN'IN YERİNE 2 VELİAHT

Analizdeki asıl dikkat çeken detay ise Başbakan Erdoğan ve veliahtlarına dair satırlar oldu. Derginin iddiasına göre Erdoğan gittiğinde yerine geçmesi muhtemel iki isim var.

Bunlardan biri Abdullah Gül, diğeri ise Ali Babacan... Derginin iddiasına göre asıl büyük mesele Erdoğan'a ne olacağı.

ASIL MESELE ERDOĞAN NE OLACAK?

Economist analizde bu iddiasını şu satırlarla aktardı;

“Sayın Gül hala olası bir halef olarak adı geçiyor. Diğeri de, lekesiz bir itibara sahip Başbakan Yardımcısı Ali Babacan. Ancak daha büyük bir mesele Sayın Erdoğan’ın nereye konulacağıdır. Ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu bu hafta Başbakana neyi yapması gerektiğini söyledi: Helikoptere bin, yurt dışına kaç.”

ECONOMİST'İN İLGİNÇ TAPE HİKAYESİ

Dergideki haber analizde Türkiye'deki ses kaydı iddiaları ve sokak gösterilerine de yer verildi. Analizde bir kadının tapeleri vapurda dinletince halkın sokağa döküldüğü iddia edildi.

İşte analizdeki o kısım;

 “Bir kadın, İstanbul’daki bir vapurda tapeyi diğer yolculara dinletti. Binlerce kişi, hükümete istifa çağrısı ile sokaklara döküldü. Geçen yazdaki Gezi protestoları sırasında görülen şiddetin tekrarlanacağı kaygılar sürerken yeni gösteriler bekleniyor.”