BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,71
ALTIN 2.401,55
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Gezicilere 'oraya gidin' dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Edirne Valiliği'nin düzenlemiş olduğu programda konuştu.

Abone ol

Erdoğan Trakya bölgesindeki gezisine devam ediyor. Konuşmasında Gezi eylemlerine katılanlara seslenerek "Çevreciler, geziciler biraz da ergenenin kenarında dolaşsınlar" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda hizmet siyasetini tercih eden illerimizde çok ciddi bir kalkınma heyecanı yaşanırken, kimlik, etnik kimlik, korkutma ve istismar siyasetinin hakim olduğu illerde çok ciddi sıkıntılar yaşanıyor. İki ilçe, hatta iki belde arasında hizmet siyasetiyle diğerlerinin farkı açık ve net şekilde ortaya çıkıyor" dedi.

Erdoğan, Edirne Valiliği tarafından onuruna verilen kahvaltıda yaptığı konuşmada, Trakya bölgesindeki illerin sanayi, tarım, madencilik ve enerji başta olmak üzere birçok alanda çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.

Trakya'nın doğunun Avrupa'ya, Avrupa'nın da doğuya açılan kapısı olduğunu ifade eden Erdoğan, İstanbul'un çevresindeki Kocaeli, Sakarya ve Bursa'nın başta sanayi olmak üzere gerçekleştirdiği atılımla birçok yatırıma ev sahipliği yapmasına rağmen Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'ın sahip olduğu potansiyeli bir türlü atılıma dönüştüremediğini söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
-İstanbul'un etrafında Sakarya, Kocaeli ve Bursa beklenen atağı gerçekleştirirken, Trakya bunu yapamadı. Ancak Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'a 15 katrilyon yatırım yaptık, yapıyoruz. Yatırım yaparken oy pusulasına göre yapmadık.
-İleri demokrasi etnik siyaset, hizmet siyasetinin gerisinde kalır, yok olmaya mahkumdur.

"ÜLKE NE TÜRKLERİNDİR NE DE KÜRTLERİNDİR"

-88 yıl Osmanlı'ya başkentlik yapmış Edirne kadim başkentlerle aynı noktaya henüz yükselemedi. Edirne'nin potansiyelini açığa çıkarıp bir dünya markası olarak yükselmesini sağlamak zorundayız. Ortak değerlerimizin istismarı bugüne kadar fayda sağlamadı.
Biz yola çıkarken tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet dedik. Türkiye'deki 36 etnik unsur bu kavramın içinde var. Bu ülke ne etnik bakımdan Türklerindir, ne de Kürtlerindir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan 76 milyonundur. Kimse kimseye farklı gözlerle bakamaz. 76 milyonun her biri eşit vatandaştır.
-Bizim bayrağımızın rengi belli, şehitlerimizin kanı. Türkiye 76 milyonundur... Bu bizim ecdadımızdan böyle devredildi. Vatan toprağına kimsenin operasyon yapma yetkisi yoktur. buna asla izin vermeyiz.
-Hiç bir zaman ve dönem şehidine sahip çıkan hiçbir iktidar olmamıştır. Hiç kimse çıkıp da bu bayrağı en çok ben seviyorum diyemez. Ve bu hiç kimsey fayda getirmez.

"İCRAAT YOK LAF ÇOK"
-Slogan atmak, afiş yapıştırmak en kolay yöntemdir. Önemli olan eser üretmektir. Madem siz milliyetçisniz de millet için ne yaptınız? Madem siz cumhuriyetçizisiniz de cumhuriyet için ne yaptınız.
-Onlar çamur attılar, biz ülkeyi büyüttük. Biz Türkiye'yi muassır medeniyetler üzerine çıkarıyoruz. Milliyetçilik, cumhuriyetçilik budur. İcraat yok, laf çok.
-Ana muhalefetin genel müdürü, geçtiğimiz günlerde buralardaydı. Hayvan ithal eder bir duruma geldimizden bahsediyor ama biz iki kurban bayramıdır, kurban ithal etmiyoruz. İhraç ediyoruz. Trakya'da ya, belki halkı kandırırız, diyorlar...

EKONOMİDE DAHA GÜÇLÜ OLACAĞIZ
-Ana muhalefetin genel müdürü, geçtiğimiz günlerde buralardaydı. Hayvan ithal eder bir duruma geldimizden bahsediyor ama biz iki kurban bayramıdır, kurban ithal etmiyoruz. İhraç ediyoruz. Trakya'da ya, belki halkı kandırırız, diyorlar...
-Devletin borçlanma faizi yüzde 63'te yüzde 6'lara kadar düştü. Bunu biz yaptık. Ekonomide daha güçlüyüz, daha da güçlü olacağız. Türkiye'nin itibarına itibar kattık.

"TARİHİ OLMAYANIN GELECEĞİ OLMAZ"
-İnşallah Edirne'de tarihi dönüştürmeyi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Buradaki yerel yönetimlerin desteği de olması lazım. 30 Mart itibariyle yerel siyasetteki, değişimle birlikte el ele vererek, Edirne'yi hak ettiği yere getireceğiz. İstiyoruz ki, cami, kervansaray ve hamamlarımız ayağa kalksın. Vatandaş ihya edemiyorsa, devlet olarak biz ihya ederiz. Tarihi olmayanın geleceği olmaz

Çevreciler, geziciler biraz da ergenenin kenarında dolaşsınlar, bu hali görüp (ne yapıyoruz) derler.