BIST 9.559
DOLAR 32,47
EURO 34,56
ALTIN 2.473,74
HABER /  DÜNYA

Buna asla izin vermeyiz

Başbakan Recep Erdoğan, "Biz yola çıkarken tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet dedik. Türkiye’deki 36 etnik unsur bu kavramın içi...

Abone ol

Başbakan Recep Erdoğan, "Biz yola çıkarken tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet dedik. Türkiye’deki 36 etnik unsur bu kavramın içinde var. Bu ülke ne etnik bakımdan Türklerindir, ne de Kürtlerindir. Vatan toprağına kimsenin operasyon yapma yetkisi yoktur. Buna asla izin vermeyiz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Edirne Valiliği’nin düzenlediği programda konuştu.
İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

-Biz yola çıkarken tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet dedik. Türkiye’deki 36 etnik unsur bu kavramın içinde var. Bu ülke ne etnik bakımdan Türklerindir, ne de Kürtlerindir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan 76 milyonundur. Kimse kimseye farklı gözlerle bakamaz. 76 milyonun her biri eşit vatandaştır. Bizim bayrağımızın rengi belli, şehitlerimizin kanı. Bu bizim ecdadımızdan böyle devredildi. Vatan toprağına kimsenin operasyon yapma yetkisi yoktur. Buna asla izin vermeyiz. Milletini çok seven milleti için eser koyar hizmet koyar ve şehitlere saygı sloganla değil uğruna can verdikleri bu toprakları yüceltmekle olur. Afiş asmak en kolay olandır. Bunları aşıp ülke için gelecek için eser üretmek türkiyenin her anlamda itibarını yükseltmektir. Madem siz milliyetçisiniz de bu millet için ne yaptınız. Madem siz cumhuriyetçisiniz bu cumhuriyet için ne yaptınız. 11 yıldır bu ithamları atanlar var. Onlar iftira attılar çamurladılar. Biz ise Türkiye’yi büyüktük. Türkiye’yi muassır medeniyetler seviyesine çıkarttık. Marmaray ile yüksek hızlı trenle Türkiye’nin dört bir yanını demir ağlarla örtmek suretiyle. Şu anda Türkiye’de 52 tane havalimanı var. İcraat yok laf çok. Göreve 782 milyar dolar milli gelire sahip olan bir Türkiye var. Biz IMF’e borç verir duruma geldik. Biz milliyetçiyiz biz cumhuriyetçiyiz. Cumhuriyetçi olmak halka sahip olmaktır onun gücünü onun değerlerini yükseltmektir. Geçen buralara geldi. Ana muhalefetin genel müdürü. Biz iki kurbandır hayvan ithal etmiyoruz. Biz hayvan ihracatına başladık. Artık bu iktidar hayvan ithal etmiyor. O dönemlerde ülkenin sıkıntısı vardı. Biz süt ve et hayvancılığında çok iyi bir konumdayız. Biz okullarda bedava süt içiriyoruz. Arada sırada bazı sıkıntılar olur. Diyorlar ki borçluyuz. Dürüst olun sakın bunların oyununa gelmeyin. Bir ülkenin borçluluğu onun milli gelirine gelen oranla ölçülür. Bugün daha güçlüyüz daha da güçlü olacağız. Devletin borçlanma faizi yüzde 63’tü. Şimdi çok daha düşük. Vergi gelirlerimiz faiz giderlerimizi karşılayamıyordu. Şimdi böyle değil. Şimdi enflasyon yüzde 6 yüzde 7. Hedefimiz bunu yüzde 4’e çekmek. Enflasyonu bu ülkeden kurtaran bizim iktidarımız. 1 rakamı biliyorsunuz. Yanında 6 sıfır vardı. Eskiden zengine milyonere denirdi. Biz dedik ki 6 tane sıfırı atacağız. Enflasyon patlar dediler ne oldu patladı mı hayır çatladı. Bir köşe yazarı dedi ki anırırım. Ne oldu niye anır mı yorsun herhalde anıracak yer bulamıyor. Edirne bir tarih bir medeniyet kenti Osmanlının başkenti. Bütün bu yıkılmış camilerimiz kervansaraylarımız ayağa kalsın. Bunların hepsi ayağa kalksın. Tarihi olmayanın geleceği olmaz.
(İHA)