BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Türkiye’nin büyümesi istikrara bağlı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin büyümesi için istikrarın çok önemli olduğunu söyledi. <br/>CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçda...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin büyümesi için istikrarın çok önemli olduğunu söyledi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye ve dünyadan çok sayıda iktisatçının biraraya geldiği Küreselleşme Çağında Büyüme, Gelir Dağılımı ve Ekonomik Politika toplantısına katıldı. Toplantıya, eski Devlet Bakanı Kemal Derviş başkanlık yaptı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çok sayıda yerli ve yabancı ekonomistin katıldığı küreselleşme Çağında Büyüme, Gelir Dağılımı ve Ekonomik Politika toplantısına katıldı. Kemal Derviş’in moderatörlüğünü yaptığı toplantıya ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, toplantıda Türkiye ve dünya ekonomisini tartışacaklarını söyledi.
CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, toplantının kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, "Dünyanın pekçok ülkesinden saygın iktisatçılar burada olacak. Türkiye’den değerli dostlarımız burada olacak. Dünya be Türkiye ekonomisinin sorunlarının masaya yatıracağız. Çözümleri tartışacağız. 41 kişilik bir ekibiz. Ekibi sayın Derviş yönetecek. Umuyorum güzel sonuçlar elde ederiz" dedi.
Toplantıyı yönetecek olan Kemal Derviş ise, "Dünya ekonomisi değişim içinde. Türkiye değişim içinde. Sosyal demokrasinin Türkiye’de ve Avrupa’da büyün dünyada amacı büyümeyi sürdürebilir biçimde istikrar içinde ve herkesin meyvesini alabilecek biçimde gerçekleştirmek. Aynı zamanda istikrar ve sürdürülebilirlilik çok önemli. Bir yıl yüzde 8 büyüyüp, ertesi yıl yüzde 2’te düşmek veya negatife geçmek bir toplumu uzun vadede ileriye götüremiyor. Dolayısıyla Türkiye’nin çok güzel yılları oldu. Türkiye’nin çok hızlı büyüdüğü yılar oldu. Ama bunun devam etmesi, kesilmemesi gerekiyor. Onun için istikrar çok önemli" diye konuştu.
Toplantıda Avrupa ekonomisini de tartışacaklarını ifade eden Kemal Derviş, "Avrupa da değişim içinde. Birtakım zorluklarla karşı karşıya. Fakat Avrupa stratejisinden, perspektifinden kaybetmeden ama bütün dünyaya da açılarak, el uzatarak, bütün dünya ile iyi ilişkiler geliştirerek Türkiye en başarılı, en müreffeh noktaya ulaşabilir diye düşünüyorum" dedi. Açıklamanın ardından Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet toplantı salonuna girdi. Toplantı basına kapalı gerçekleşti.
(İHA)