BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,83
ALTIN 2.409,67
HABER /  DÜNYA

Minik Hülya hayata tutundu

Konya’da 24 haftalık 715 gram doğan Hülya bebek, kuvözde kaldığı 3,5 ay içerisinde kalp ve akciğer tedavisi ile iki defa göz operasyonu geçi...

Abone ol

Konya’da 24 haftalık 715 gram doğan Hülya bebek, kuvözde kaldığı 3,5 ay içerisinde kalp ve akciğer tedavisi ile iki defa göz operasyonu geçirmesinin ardından 3 kilo 100 grama ulaşarak yaşam savaşını kazandı.
1 yıl önce evlenen 27 yaşındaki Ahmet ve Serap Karakurt çiftinin 3,5 ay önce 24 haftalık olarak 715 gram ağırlığındaki kızları Hülya dünyaya geldi. Yaşamanın tam sınırında olan Hülya bebek, hemen Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde kuvöze alındı. Solunum cihazına bağlı yaşayan Hülya bebek, 3,5 ay sonunda 715 gramdan 3 kilo 100 grama ulaşarak normal seviyeye geldi. Tedavi süresinde Hülya bebek, kalp damarlarındaki açıklık ve solunum nedeniyle akciğerlerinin gelişmesi için tedavi gördü. Bu tedavilerinin ardından gözlerinde problem çıkan Hülya bebek 2 kez lazer operasyonu geçirerek sağlığına kavuştu.

BABASI SADECE KAMERADAN GÖREBİLDİ
Bebeğini kucağına alan anne Serap Karakurt, "Kızım erken ve çok küçük doğmuştu. Şimdi normal kiloya geldi. O dönem içerisinde hiç yanından ayrılmadım. Kızım tedavi altında olduğu için babası da sadece hastaneye gelerek videosunu görebildi. Bir kaç gün içerisinde taburcu olacak olan kızımızı babamızda kucağına alacak" dedi. 2,5 ay boyunca her gün hastaneye gelen son 1 aydır da hastanede kalarak bebeğine bakan anne Karakurt, kızının yaşam savaşını kazanması nedeniyle çok mutlu olduklarını dile getirdi.

HÜLYA BEBEK RİSKİ ATLATTI
Hülya bebek ile ilgili bilgi veren Meram Tıp Fakültesi Yenidoğan Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Rahmi Örs, "Bebeğimiz 24 haftalık olarak dünyaya geldi. Doğum haftası itibariyle yaşamanın tam sınırında olan bir durumla karşılaştık. Bebeğimizin kayıp ihtimali çok yüksekti ancak biz her türlü imkanı kullanarak 3,5 ay süren bir tedavi uyguladık. Çok erken doğmuş olması nedeniyle uzun süre solunum cihazına bağlı kaldı. Akciğerlerini geliştirmek için tedavi uyguladık. Daha sonra kalp damarlarında açıklık olduğu için ikinci tedaviye başlandı. Birde bu haftalardaki bebeklerde görülebilen göz problemi ile karşılaştık. Göz problemi biraz ağır seyredince 2 kez göz operasyonu geçirerek lazer tedavisi gördü" şeklinde konuştu.
Hülya bebeğin 715 gramdan oksijen desteği almadan, normal ağızdan beslenen 3 kilo 100 gram ağırlığında normal bir bebek seviyesine geldiğini belirten Prof.Dr. Örs, "Bebeğimizin görünürde tıbbı bir problemi kalmadı. Bir kaç gün daha izledikten sonra taburcu edeceğiz. Şuana kadar ki aşama çok ciddi riski yüksek olan bir dönemdi, o riski atlattı" diye ifade etti.
(İHA)