BIST 10.288
DOLAR 32,19
EURO 35,08
ALTIN 2.456,24
HABER /  DÜNYA

Ölümünün 740. yıl dönümünde anılıyor

Mevlana Celaleddin-i Rumi Hazretleri’nin 740. Vuslat Yıldönümü kapsamında, Mevlana Kültür Merkezi’nde sema töreni düzenlendi. <br/>Törene, K...

Abone ol

Mevlana Celaleddin-i Rumi Hazretleri’nin 740. Vuslat Yıldönümü kapsamında, Mevlana Kültür Merkezi’nde sema töreni düzenlendi.
Törene, Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Amerika’nın Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone, Hz. Mevlana’nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru, bürokratlar ile çok sayıda yerli ve yabancı konuk katıldı. Törende konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Hz. Mevlana’nın Mevlasına kavuştuğu günler bizim de adeta bayram günlerimiz oluyor. Her Şeb-i Arus’ta büyük bir coşku yaşıyoruz. 740. Vuslat Yıldönümü programları da aynı şekilde büyük bir coşkuyla başlıyor. Bugün sergilerin açılışlarını yaptık. Bugün sema programı icra edilecek. Sevgi yürüyüşüyle Mevlana Türbesi’ne doğru gönülden adımlar attık. 7-17 Aralık tarihleri arasında 150’ye yakın etkinlikle vuslat yıldönümü programlarını idrak ediyoruz. 10 gün içinde sergiler, konserler, konferanslar, paneller, sempozyumlar, sema programları, mesnevi dersleri ve birçok etkinlikle Şeb-i Arus törenlerinin dünya çapında bir alaka, bir istifadeye vesile olması için gayret gösteriyoruz. 740. Vuslat Yıldönümü Törenlerine emek veren, katkı yapan bütün kurum ve kuruluşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu eşliğinde, topluluğun sanat yönetmeni sanatçı Ahmet Özhan, tasavvuf müziğinden örnekler seslendirdi. Konserin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Tasavvuf Müziği Konya Sema Topluluğu tarafından sema ayini gerçekleştirildi. Etkinlikler, 17 Aralık günü yapılacak Şeb-i Arus töreni ile sona erecek.
(İHA)