BIST 10.092
DOLAR 32,27
EURO 34,86
ALTIN 2.435,08
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan genelgeyi SAVUNDU

Berlin'de büyükelçiye çıkışan Erdoğan tartışılan pasaport genelgesi ile igili şunları söyledi:

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'da bir Türk vatandaşının şikayeti üzerine gündeme gelen pasaport genelgesiyle ilgili olarak, ''Uygulamada bir yanlışlık olabilir ama şu anda o genelgede bir engel söz konusu değil'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Başmüzakereci ve Devlet Bakanı Ali Babacan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Akif Gülle ve Şaban Dişli ile birlikte, Berlin Türk Şehitlik Camii'nde cuma namazı kıldı.

Camiden ayrılırken Başbakan Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulunan Türk vatandaşları, ''Türkiye seninle gurur duyuyor'' diye slogan attılar. Erdoğan, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, ''Dün tartışma konusu olan genelgeyi gördünüz mü?'' sorusuna Erdoğan, 'Genelgeyi gördüm, mani bir hal yok'' yanıtını verdi.

Başbakan Erdoğan bir diğer gazetecinin ''İptal edilmesi için birşey yapacak mısınız?'' sorusu üzerine de ''Mani yok, uygulamada bir yanlışlık olabilir ama şu anda o genelgede bir engel söz konusu değil'' dedi. Başbakan Erdoğan, Almanya'daki vatandaşlarla yaptığı toplantı  sırasında, çifte vatandaşlığı bulunan türbanlı bir kadının pasaport için gittiği konsoloslukta ''görevlilerin, 'babaanneniz gibi bağlayacaksınız ve şuradan da biraz saçlarınız gözükecek' dediğini'' söylemesi üzerine, Berlin Büyükelçisi Mehmet Ali İrtemçelik'e böyle bir uygulama olup olmadığını sormuştu.

Büyükelçi İrtemçelik'in, ''pasaportlarda kullanılacak fotoğraflarla ilgili bir genelge bulunduğunu'' belirtmesi üzerine Başbakan Erdoğan, ''böyle bir genelge varsa, bu genelge yazılıp nasıl gönderilmişse, aynı şekilde iptali de gönderilir'' demişti.