BIST 10.139
DOLAR 32,30
EURO 34,86
ALTIN 2.382,47
HABER /  GÜNCEL

Fatihta ‘fetih pilavı’

Fatih Belediyesi, Fetih Şenliği çerçevesinde Fatih vatandaşlara Osmanlı Pilavı ikram etti.

Abone ol

Fatih Belediyesi, İstanbul"un Fethinin 553"üncü yıldönümünde düzenlediği Fetih Şenliği çerçevesinde Fatih, Sümbül Efendi camileriyle Aksaray Metro Meydanı"nda vatandaşlara Osmanlı Pilavı ikram etti.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de Fatih Camii"nde cuma namazından sonra gerçekleştirilen pilav dağıtımına katıldı ve vatandaşlara bizzat pilav dağıttı. Tereyağı Trabzon"dan getirilen, suyunda önceden soğan kaynatılan ve 4 ton pirinç kullanılarak yapılan pilavda ayrıca kabuksuz badem, zarsız ceviz, tarçın ve kuru kayısı, dolmalık fıstık gibi malzemeler kullanıldı.

Binlerce kişiye pilav dağıtımı sürerken Mehteran Bölüğü"nün dinletisine geçildi. Halkın büyük ilgi gösterdiği dinleti sırasında AK Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu da Fatih Camii"ne gelerek pilav dağıtımına katıldı.

Daha sonra Müezzinoğlu ve Demir, Aksaray Metro Meydanı"na geçerek burada kurulan çadırlarda pilav dağıtımına nezaret ettiler ve vatandaşlara bizzat pilav dağıttılar. Pilav dağıtımı sürerken Fatih Cami"nden gelen Mehteran Bölüğü Aksaray"da da könser verdi. Vatandaşlar konseri büyük ilgiyle izledi.