BIST 10.222
DOLAR 32,29
EURO 35,21
ALTIN 2.428,78
HABER /  GÜNCEL

Ecevit esnafı sevindirdi

Ecevit'in tedavi gördüğü GATA çevresindeki esnafın yüzü ziyaretçi yoğunluğundan ötürü güldü.

Abone ol

Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) tedavi gören eski Başbakan Bülent Ecevit'in sağlık durumunda herhangi bir değişiklik olmazken, hastane önünde bazı partililer ve basın mensuplarının bekleyişi sürüyor.

Ecevit'in hastaneye kaldırılışının 8. gününde, Ecevit için hastane önünde açılan defterlerin sayısı 20'ye ulaştı. Hastane önüne gün içinde gelen vatandaşlar, Ecevit'in sağlık durumunu, burada bekleyen basın mensupları ve partililerden öğrenmeye çalışıyorlar. Vatandaşlar, Ecevit için açılan deftere şiirler, özdeyişler aracılığıyla duygularını aktarıyorlar.

Almanya'da yaşayan DSP Avrupa Temsilcisi Mehmet Canbolat,
partililer aracılığıyla gönderdiği mektubunun, açılan deftere yazılmasını istedi. Partililerce hastane içindeki deftere aktarılan Canbolat'ın yazısında, şunlar kaydedildi:

''Keder, neşe ve namus arkadaş olmuşlar, ama bir gün ayrılık vakti gelip çatmış. 'Birbirimizi nasıl bulacağız' diye sormuşlar. Keder, 'Beni gecelerde, karanlıklarda, hüzünlerde, ağıtlarda, kötü günlerde bulabilirsiniz' demiş. Neşe ise 'Beni bulmak çok daha kolay, düğünler, eğlenceler, şamata ve şenlikler benim mekanımdır' demiş. Namusun yanıtı ise kısa ve öz olmuş; 'Beni bir kez kaybederseniz, bir daha asla bulamazsınız'.

Sayın Bülent Ecevit de sevgiyle ifade ettiği memleketinin insanları için çok çalıştı. Çok şeyini kaybetti. Hatta onlar için sağlığını bile yitirdi. Ama bir tek şeyini kaybetmedi, o da namusu oldu.''

''KİMSESİZLERİN SESİ, UMUTSUZLARIN SOLUĞU''

Ayşe Yiğiter adlı vatandaş da duygularını, ''Benim yaşamımda hep var oldun, senin çocuklarımın yaşamında da var olmanı istiyorum'' şeklinde aktardı. Bir vatandaş deftere, ''Sayın Ecevit, şimdi Azrail'e meydan okumanın tam zamanı'' yazarken, bir başkası, ''Karaoğlan, yetimlerin dedesi, kimsesizlerin sesi, umutsuzların soluğu...'' yazarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

2 GÜN SONRA DOĞUM GÜNÜ

Hastane önünde bekleyen partililer de Ecevit'in 28 Mayıs 1925 yılı doğumlu olduğunu anımsattılar. Partililer, ''Ecevit'in bir an önce gözlerini açmasını beklediklerini, bu durumda iki gün sonraki doğum  gününü daha büyük mutlulukla kutlayacaklarını'' dile getirdiler.

ESNAF KAZANIYOR

Öte yandan hastane önünde 8 gündür bekleyen partililer ve basın mensupları, çevre esnafın işlerinin açılmasını sağladı. Öğle ve akşam yemeklerini hastane çevresindeki lokantalarda yiyen basın mensupları ve partililer, çevredeki market ve bakkal dükkanlarının da işlerini artırdı, taksicilerin de işi açıldı.

Lokantacı Celal Yalçın, 19 Mayıs resmi tatili nedeniyle ailesiyle tatile gittiğini, ancak işlerin yoğunluğu nedeniyle geri dönmek zorunda kaldığını söyledi. İşlerin hareketlendiğini belirten Yalçın, Ecevit'in sağlığına kavuşmasının kendileri için daha önemli olduğunu ifade etti. Yalçın, ''Yeter ki Ecevit sağlığına kavuşsun, bizim işlerimiz açılmasa da olur'' dedi.

Market sahibi Mustafa Şahin de işlerinde hareketlenme olduğunu kaydetti. Şahin, ''İnşallah Ecevit sağlığına kavuşur, temennimiz kavuşması, basının ve partililerin burada olması da esnaf olarak bizim işimize yarıyor açıkçası'' diye konuştu.