BIST 10.793
DOLAR 32,19
EURO 34,94
ALTIN 2.426,85
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan düşündüğünüz gibi değil

Taksim'i birbirine katan IMF protestocuları Erdoğan'ın gündeminde. Başbakan dünkü sözlerine açıklık getirdi.

Abone ol

"Dışarıdaki protestolara kulak vermeliyiz" diyerek herkesi şaşırtan Erdoğan ne demek istemişti? Herkes cam çerveçe indiren protestoculara destek mi çıkıyor diye soru sormaya başlamıştı.

Dünkü sözleri medyada yankı bulunca Erdoğan bugün sözlerine açıklık getirdi: "Ben mağdurların, mazlumların protestolarını kastediyorum."

Başbakan Erdoğan cam-çerçeve indiren IMF protestocularına "al eline megafonu protestonu yap" diye seslendi..

Yıldız Teknik Üniversitesi eğitim-öğretim yılı açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan'ın gündeminde İstanbul'da ortalığı birbirine katan IMF protestocular vardı.

İşte Erdoğan'ın ifade özgürlüğü ve olaylı protestolarla ilgili sözlerinden bazı satırbaşları:

-İfade özgürlüğü sınırsız değildir. Bir diğer vatandaşın özgürlük alanına kadardır. Daha ileri gidersek işte bu dayatmacı anlayış olur.

-Tam tersine bunlaır katkı olarak kabul eder, kendimizi gözden geçirme vesilesi olarak görürüz. Son 7 yıldır demokratikleşme alanında attığımız adımlar Türkiye'nin standartlarını yükseltmek uğruna verdiğimiz mücadele bunun göstergesidir.

-Ancak şunu da görmek durumundayız. İfade etme özgürlüğünü az önce ifade ettiğimiz şekilde kullanmak bize yakışır . Örneğin dün IMF toplantısının açılışında yaptığım konuşmada 'dışarıdaki protestolara kulak vermeliyiz' derken ben tabi Taksim'deki mağazaların, bankaların camlarını çerçevelerini indirenleri kastetmiyorum. Ben mağdurların, mazlumların protestolarını kastediyorum.

-Protesto saldırı değildir. Protesto cam çerçeve indirmek değildir. Siz orada eylem yaparken yeni mağdurlar meydana getiriyorsunuz. Oradaki esnafın ne günahı var. Belki de haftalık belki de aylık kazancına bedel. Bunu yapmaya hakkınız var mı?

-Protesto edeceksen gel al megafonu eline istediğin gibi bağır çağır 14 ayrı nokta tahsis edilmiş. Orada pankartını aç ne diyorsan orada söyle. Ama gelip cam çerçeve indirme.

-Dün ifade ettiğimimde baktım ki bugün de yazılı ve görsel basında medyada ciddi şekilde yer almış. Ama onlar işi farklı yerde değerlendiriyorlar.

-Düşünün demir misketler kullanıyorlar ki bir vatandaşa isabet etse Allah göstermesin onu orada komaya sokar. Kalkıp ta insani olduğunu söylemek herhalde haksızlıktır.