BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Tabuları yıkmak için cinsellik dersi

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'deki zenginlerin gittiği bir özel okulun cinsel eğitim başlattığı bildirildi.

Abone ol

Okul idaresinin, müfredatta yer almayan, 15 yaşındaki öğrencilere yönelik cinsel eğitim dersini programına dahil etmekle belli bir risk aldığı belirtiliyor.

Cinselliğin tabu olduğu Hindistan'da Hindu muhafazakarlar, cinselliğe bağlı konuların aile içinde ele alınması gerektiğini savunuyorlar.

Analizciler, Hindistan'daki hızlı sosyal değişimlerin ergenlik çağındaki öğrencilere yönelik cinsel eğitim dersi verilmesi gereğini doğurduğunu belirtiyorlar.

Cinsel eğitim dersini başlatan özel okulda Cinsel eğitim danışmanlığı yapan Rubina Hüseyin Şeyh, Avrupa dillerine, pizza yemeye, dar kıyafetler giymeye ve İngilizce müzik eşliğinde dans etmeye izin veren Hintli yetkililerin, okullarda cinsellikten bahsedilmesine de izin vermesi gerektiğinin altını çiziyor.

Rubina dersini verirken, öğrencilere seksin incelikleri ve hazzın artırılmasına dair Hint kadim Kama Sutra öğretisinden seçtiği resimleri, ergenlerin vücudunda meydana gelen değişiklikleri, AIDS ve diğer cinsel yollarla bulaşan hastalıkları konu alan resimler gösterdiğini söylüyor.

Okulun öğrencilerinden Riddhima Tiwari, "cinsellik, hamilelik ve cinsel ilişki sırasında alınması gereken önlemler hakkında hiçbir şey bilmiyordum, ama şimdi öğrenmekten mutlu oldum" dedi.

Cinsel eğitim dersi başlatan okulun ve aynı girişimde bulunan diğer başka özel okulların dışındaki okullara giden milyonlarca öğrenciler içinse cinsellik konusu hala yasak.

Sağcı bir Hindu örgütünün üyelerinden Hindu rahip Swami Nityanand AFP'ye yaptığı açıklamada, cinsel eğitimin genç zihinleri kötü etkileyebileceğini ve Hint kültürünü alçaltabileceğini söyledi.

Nityanand'ın müritleri, 2007 yılında Hindistan'ın güneyindeki Gujarat eyaletinde gebeliği önleme konusunu işleyen ders kitaplarını yakmışlardı.

Muhafazakarları riyakarlıkla suçlayan cinsel konularda uzman doktor Ravi Kumar Tandon, "Gençleri cinsellik konusunda eğitmek, onlara prezervatif kullanmayı öğretmek, onları batılılaştırmaz, sadece gençler cinselliklerinin farkına varırlar" diye konuştu.

Hindistan'da 2007 yılında yapılan bir araştırma, AIDS'e yakalanan kişilerin yüzde 40'ının, hastalığa yol açan virüsü 16 ile 24 yaşları arasında kaptığını gösteriyor.

Aynı araştırma, gebe kalan ergen çağındaki kızların sayısının arttığını ve ülkede kürtaj olan kişilerden üçte birinin ergen olduğunu kaydediyor.