BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,14
HABER /  GÜNCEL

Osmanlı imparatoğluğu yeniden doğuyor

Bu başlığı atan İspanyol silah dergisi Armas oldu... Nedeni de Türk firmaların Avrupa'da gösterdikleri başarı...

Abone ol

İspanya'da yayımlanan silah dergisi ''Armas'', eylül ayı sayısını Türkiye'de üretilen silahlara ayırarak, ''Türk silah sektörü, Avrupa'da canlandı'' değerlendirmesinde bulundu.

Türk silahlarını tanıtan dergi, ''Son yıllarda uluslararası silah fuarlarında Türk firmalarını çok daha sık görmeye başladık. Daha önceden Avrupa ve Amerika pazarına sırtını dönmüş gibi gözüken Türk silahları, uygun fiyatları ve kabul edilebilir kalitesiyle tekrardan piyasaya döndü ve silah pazarının bir parçası olmayı başardı. Tarihi Osmanlı İmparatorluğu, yeniden doğuyor!'' ifadelerini kullandı.

Silah pazarında dünyaca üne sahip olan İsrail'in ''Jericho'' ve İtalya'nın ''Berretta'' markalarının yanına son 2 yıldır Türk markalarının da girmeye başladığını kaydeden İspanyol dergisi, Safir T14, ST10 ve Yavuz 16 gibi markaları ön plana çıkardı.

Türk silahlarına olan ilgiyi İspanyol yönetmen Vicente Aranda'nın ünlü filmi ''Türk tutkusu''na (La Pasion Turca) atıfta bulunarak öne çıkaran "Armas", Türkiye'de silah üretimi yapan "Sarsılmaz", "Akkar" ve "Hatsan" gibi firmaların son yıllarda Avrupa pazarında ciddi atılımlar yaptığını vurguladı.