BIST 10.154
DOLAR 32,35
EURO 34,72
ALTIN 2.393,43
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan CHP'yi 'kepenk'le vurdu!

Doğu ve Güneydoğu'da artan olaylara değinen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP ve BDP'yi eleştiri bombardımanına tuttu!

Abone ol

İNTERNETHABER/Doğu ve Güneydoğu'da artan olaylara değinen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP ve BDP'yi eleştiri bombardımanına tuttu.

Erdoğan, CHP'nin Diyarbakır'da seçim bürosunu kapatmasını "Ana muhalefet kepenk indirirken, biz oralarda kepenk kapatmayacağız. Biz yılmayacağız mücadele edeceğiz" sözleriyle eleştirdi.

BDP'de Erdoğan'ın eleştirilerinden payını aldı. TSK'nın operasyonlarına tepki gösteren BDP'lilere Başbakan şu sözlerle çıkıştı: "Benim askerim sınırları korumakla görevli. Benim Askerim bunun mücadelesini vermeyecek mi? Bunun neticesinde orada teröristler öldürüyor. Parlemento içindeki vekiller gidip orada gösteri yapıyor, ülkeyi huzursuz edecek tavır içine giriyor. Hala birileri bunun adına özgürlük diyor. Meydanları da onlara bırakmayacağız."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Ticaret Odası'nın düzenlemiş olduğu Vergi Rekortmenleri ödül töreninde konuştu.

1990-2002 seçimleri öncesi nasıl bir Türkiye'de yaşandığının hatırlanması gerektiğini belirten Başbakan Erdoğan, "Burada 'enkaz edebiyatı' yapacak değilim. Ancak hepimiz, şunu net görmeliyiz, istikrar ve dürüstlük. Kaos ortamında bir kaç firma yararlanır, bu doğrudur. Ama demokratik ortamda, 74 milyon kazanır. Çete rüzgarı ve belli medya rüzgarı ile yelkenini şişirenler 'ben dürüstüm' deseler de üzerlerindeki çete lekesini düzenleyemezler.

"ÇETELER DÖNEMİ BİTMİŞTİR"

Malesef, yeniden çeteleri canlandırmaya çalışan, bunun için gayret göstermek isteyenler var. Çetelerle mücadele etmek sadece benim, hükümetin, yargının veya silahlı kuvvetlerin meselesi değil. Herkesin ortak sorunudur. Bunlar, geçmişte sadece demokrasiye musallat olmadılar. Bunlar, ekonomiye de musallat oldular. Bakın ben bütün kalbimle inanarak ve kararlı bir şekilde söylüyorum. Bu ülkede çetelerin devri bitmiştir. Bu aziz millet onlara müsade etmeyecektir. Ben bugün varım, yarın yokum. Ben de sizler de, bu ülkenin tertemiz çocuklarına tertemiz bir ülke bırakmanın mücadelesi içindeyiz" dedi

"MEYDANLARI BUNLARA BIRAKMAYACAĞIZ"

Son zamanlarda artan terör olayları ve sonrasındaki gelişmelere değinen Başbakan Erdoğan, "Tıpkı Danıştay saldırısında olduğu gibi, Doğu ve Güneydoğu'daki olaylar, masum bir olaymış gibi gösterilmek isteniyor" dedi.

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Benim askerim sınırları korumakla görevli, askerim bunun mücadelesini vermeyecek mi? Bunun neticesinde orada teröristler öldürülüyor. Parlemento içindeki vekiller, gidip orada gösteri yapıyor, ülkeyi huzursuz edecek tavır içine giriyor. Hala birileri bunun adına özgürlük diyor. Artık bunu yutacak mıyız? Benim teşkilatımın binalarını sürekli molotofluyorlar. Biz yılmayacağız. Ana muhalefet kepenk indirirken biz oralarda kepenk kapatmayacağız. Eğer biz halkımızı vatanımızı seviyorsak, bunun mücadelesini vermek zorundayız. Aksi taktirde meydan bunlara kalır. Biz bunlara, bu meydanları bırakmayacağız. Bunlar kendilerine ihale edilen görevi uyguluyorlar.

"SİLİVRİ VE KANDİL'İN SENARYOSU UYGULANIYOR"

Korkudan veya başka bir nedenle onlara destek verenler var. Belediye gidiyor, kepenk kapatmayana ceza kesiyor. Bunlara karşı mücadele verenleri tebrik ediyorum. Burada esnaf ve tüccar mağdur oluyor. Ama kimse çıkıp ta terör örgütünün tahriklerini sorgulama cesareti göstermiyor. Günlerdir yas tutan yazarlar var. Çünkü bundan AK Parti'nin yıprandığını zannediyorlar. Millet öyle düşünmüyor, millet bu yazarların senaryoları gibi düşünmüyor. Millet, oynanan oyunun farkında. Bir kez daha söylüyorum, Silivri ile Kandil'in yazdığı senaryo bugün oynanıyor. Figüran olarak çocuklar kullanılıyor."

Erdoğan, oynanan kirli oyunlara rağmen önümüzdeki günlerde bölgeye giderek miting yapacaklarını duyurdu. Van'da bütün gönül dili ile vatandaşlara sesleneceğini belirten Erdoğan, "Bunların hedefleri, batıyı, doğuyu tahrik etmek. Şiddet politikalarını geri getirmek. Teslim olursak, geri adım atarsak, silah tüccürları, vampirler kazanır. Sağ duyudan asla taviz vermeyeceğiz. Biz, 8,5 yıldır milletimimizin yüzüne gururla baktık. 12 Haziran'dan sonra da gururla bakacağız. Ancak, bunların halkın yüzüne bakama cesareti olmayacak"

Hakkari'de havaalanı yapılırken, Şırnak ve Iğdır'daki projeler nedeniyle tehditler aldıklarını belirten Başbakan Erdoğan, "İstedikleri, devletin bu hizmetlerini engelleyerek, birşey yapmamış gibi göstermek istemiyorlar. Ondan sonra da diyecekler ki 'devlet size hastane, yol yaptı mı?'. Ama yılmayacağız, biz hizmetlerimize devam edeceğiz" dedi.

"Akşam yattılar, bir sıfır sabah kalktılar, bir sıfır. Paranın adaletini bozdular" diyerek geçmiş hükümetleri eleştiren Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: "Hamd olsun biz bunun ayarını yaptık. Mafya ile çete ile mücadele son derece önemli. Hukuk çok önemli. Önceki gün Ana muhalefet partisi başkanı konuşuyor. İş adamlarının özgürce konuşamadığını söylüyor, bazı medya da bunu doğruluyor. Bir ana muhalefet partisi liderinin bu kadar yalan söylemesinin, karalama yapmasının bu kadar ucuz olmaması gerektiğini düşünüyorum. Şahsımla, eşimle ve çocuklarımla ilgili suçlamalarda bulunuyor. Hangi hastaneye bakarsanız, ya bana veya eşime ait. Böyle bir Türkiye olur mu? 'Artık açılışlara beni çağırmayın' diyeceğim.

"O KOMUTANIN GEREĞİ YAPILDI"

Ürdün Kıralı'na, büyük kızımın davetini özel uçak ile göndermişim. Böyle birşey olur mu? Hiç birşey bulamazsanız kargoyla gönderirsiniz. Karalamak, bu kadar ucuzladı mı? Bir iş adamına 'içinizden geçenleri söyleyemiyorsunuz?' demek, o iş adamını korkaklıkla suçlamak değil mi? Bize sistematik şekilde hakaret ediliyor. Bu ülkenin Başbakanı'na küfredenleri milletekili adayı yapıyorsunuz. Bir ülkenin başbakanı törene gider de Korgeneral ayağa kalkmaz mı? Kalkmadığı zaman bedelini öder. Zaten bedelini de ödedi. Çanakkale'de anma törenine gidiyoruz, bu beyefendi ayağa kalkmıyor. Tabi sonrası, gereği yapıldı. Bu ülkenin değerleri ile oynayanlar var. Sendikalar, odalar, borsalar her türlü şeyi özgürce dile getiriyor. İftira bu kadar ucuz olmamalı."

12 Haziran sonrası yeni bir anayasa çalışması yapacaklarını ve 2023 hedeflerine mevcut anayasa ile ulaşamalarının mümkün olmadığını da belirten Erdoğan konuşmasını, "Yeni bir anayasa ile hem milletin, hem ekonominin önünü açacağız. Bu yeni anayasayı da sizlerle yapacağız. Sanayici, iş adamı, köylü Mehmet amca da, Ayşe teyze de 'bu benim anayasam' diyecek. Bu güne kadar sizlerin gayreti ile buralara geldik, bu yolu birlikte yürümeye devam edeceğiz" diyerek tamamladı.