BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,84
ALTIN 2.432,68
HABER /  SEÇİM

Erdoğan : Cemaat ile CHP muta nikahı kıydı

Başbakan Erdoğan'ın hedefinde muhalafet liderleri ile onların patronu olmakla suçladığı Fethullah Gülen vardı.

Abone ol

"Biz artık ipin ucundakilerle uğraşmıyoruz, ipi elinde tutan asıl patronla uğraşıyoruz" diyen Başbakan Erdoğan, CHP, MHP ve BDP'yi Pensilvanya'nın taşeronu olmakla eleştirdi.

CHP'li bir vekilin cemaatle ittifakı hazmedemediğini söyleyen twitter mesajını okuyan Erdoğan, tarafların zor bir nikah kıydıklarını belirterek, "Son zamanlarda bir de biliyorsunuz bizim inancımızda olmayan muta nikahını bu F tipi çok konuşuyor. Herhalde bunların da siyasette bir muta nikahı oldu." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Edirne Selimiye Meydanı'nda halka hitap etti. İşte öne çıkan başlıklar:

ŞEHİTLİKLERİ GEZİN

Edirneli gençlerden rica ediyorum, gidin Edirne'deki şehitlikleri gezin. Yanı başınızdaki Çanakkale'yi gezin. Orada mezar taşlarında yazan isimlerde Türkiye haritasını göreceksiniz. Bitmiyor, orada Üsküp var, orada Batı Trakya var, onlarda orada. Gümülcine'yi görüyorsun orada. O insanlar yalnız bırakmadılar. Orada bakıyorsunuz Senegal'den gelen Müslüman var. Niye? Türkiye'deki Müslüman kardeşlerinin var oluş mücadelesinde onlar da yanında yer aldılar. Filistin'i görüyorsunuz, Mısır'ı görüyorsunuz, Suriye'yi, Irak'ı, Bosna Hersek'i görüyorsunuz. Makedonya'dan gelenleri görüyorsunuz, Bulgaristan'dan gelenleri görüyorsunuz. İşte neden bizim buralarla yakın ilişki içinde olduğumuzu anlıyor musunuz? Neden evladı fatihan olan şu Balkanlar'daki kardeşlerimizi ihmal etmediğimizi anlıyor musunuz? Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihinde hiç bir dönemde olmayan ilgiyi AK Parti iktidarında biz gösterdik. Öyle laf ola beri gele yok, turistik bir ziyaret değil, gittik oradaki yıkılan eserleri ayağa kaldırıyoruz. Biz gittik Bosna Hersek'te Mostar'ı ayağa kaldırdık, gittik Kosova'ya Murat Hüdavendigar'ı ayağa kaldırdık, Fatih Sultan Camisi'ni ayağa kaldırdık, Sinan Paşa'yı ayağa kaldırdık. Hala oralarda kervansarayları inşa ediyoruz. Tarihi neyse ona göre inşa ediyoruz.

miting.20140319152941.jpg
Başbakan Erdoğan, sahneye asker kıyafetiyle gelen küçük çocuğu sevdi

BOL BOL YALAN SÖYLEDİ

Ama 'yuh' demek işi bitirmiyor. Sandıkların cevabı işi bitiriyor. Onun için bildiklerinizi bilmeyenlere anlatacaksınız. Bakınız, bunlar geliyor değil mi? Kılıçdaroğlu geldi, plan mı konuştu, proje mi konuştu? Bol bol yalan söyledi, iftira attı, fitne fesat, bunları yaptı. Buna sormak lazım, gönül veren CHP'li kardeşlerimize sormak lazım. MHP geldi mi bilmiyorum, onlara da sormak lazım, 'Kardeşim sizin planınız var mı, projeniz var mı, Edirne'ye bu yerel seçimlerde ne kazandıracaksınız' bunu söyleyin, bunu demek lazım. Bak ben size eserle konuşuyorum, planla konuşuyorum, projeyle konuşuyorum.

SAVUNMA SANAYİ

İlk milli uçağımız Hürkuş'u yaptık. Bu sene havalandı. Milli savaş uçağımızın ilk kavramsal tasarımlarını ayrıca tamamladık. İnşallah 2023'e kadar kendi milli savaş uçaklarını da imal eden bir ülke olacağız. Kirpi adını verdiğimiz Kara Kuvvetlerimizin zırhlı araçlarını biz üretiyoruz. Seyir füzelerini, tanksavar füzelerini, güdümlü roketleri artık kendi teknolojimizle üretir hale geldik. Hisar füzelerinin ilk atış denemesini başarıyla yaptık.

ESER SİYESETİ Mİ GERİLİM SİYASET Mİ

O dönemleri hatırlıyorsunuz değil mi? SSK hastanelerinde çektiğimiz çileyi biliyorsunuz, değil mi? Hastan eczanesine iniyorduk, ilacımızı alabiliyor muyduk? Eczanede yarı ilaç var, yarısı yok. Peki şimdi istediğiniz hastaneye gidebiliyor musun, istediğin eczaneden ilacını alabiliyor musun? Ben şimdi sesleniyorum, Ey CHP'ye gönül veren kardeşim, Allah aşkına, siz esere mi oy vereceksiniz, size hizmet edene mi oy vereceksiniz, yoksa gelip meydanlarda ideoloji siyaseti yapan, hakaret siyaseti yapan, gerilim siyaseti üreten, iftara atan, yalan söyleyen, takıyye atan kişilere mi oy vereceksiniz? Allah insan için aklı verdi. Düşünmeyi emretti. Onun için akledenler için bizim inancımızda çok hikmetler var. Düşüneler için.

ENGELLİLERİ BİZ DÜŞÜNDÜK

Burada kardeşim bakın, oradan sesleniyor, 'engellileri sadece siz düşündünüz' diyor. Evet engelli bakım evlerinden tutunuz onlara eğitim yardımı varıncaya kadar, işe almaya varıncaya kadar, bugüne kadar gelen iktidarlar niye yapmadı? Bunu biz yaptık, biz yapıyoruz. Şimdi biz, bunların koltuğa oturduğu gibi bu koltukta değiliz

ARKAMIZDAN NAL TOPLUYOR

Biz bunların koltuğa oturduğu gibi koltukta değiliz. Dürüstse seçimde AK parti birinci çıkmazsa ben genel başkanlığı bırakırım. Çünkü siyaset, başa oynamak için yapılır, millete hizmet için yapılır. O koltukları işgal etmek için yapılmaz. Bakınız şurada 4 yıldır genel başkan, Kılıçdaroğlu. 3 seçime girdi, 3 seçimde de bizim arkamızdan nal topluyor, nal topluyor nal. Buna sormak lazım, sesleniyorum, bu seçimde inanıyorum ki sen yine arkadan nal toplayacaksın. Ben bırakmaya hazırım sen de bırakmaya hazır mısın? Bırakamaz, çünkü koltuğun sıcağı onları bırakmaz. İnsanlara koltuklar şeref kazandırmaz. İnsanlar, koltuklara şeref kazandırır.

HER AİLEYE MAAŞ BAĞLAYACAKLARDI

Kılıçdaroğlu mazotu 1.5 lira yapacağım diyor. İnanıyor musunuz? Benim çiftçi kardeşim inanıyor musun? Geçen seçimlerde de çok attı, biliyorsunuz. İşte belediyelerde verdiği sözleri düşünün. Böyle vaatlerde bulunan partileri Türkiye çok gördü. 'Mazotun fiyatını indireceğiz' diye geldiler, ürün fiyatlarına  fark vereceğiz dediler, her aileye maaş bağlayacaklardı, hikaye.  Antalya'da gördük bunu, rezalet. Ama biz her aileye elhamdülillah maaşı bağladık, bunun yanında dul hanım kardeşlerime iki ayda bir 500 lira veriyoruz. Bakınız şimdi yine uçuk vaatler; şimdi bunlar nerede. Verdikleri eser var mı? Sürekli atıyorlar. Hayatları bunun üzerine inşa edilmiş.

ÜÇÜNCÜ KÖPRÜYÜ YIKACAĞIM DİYOR

Şimdi çıkmış İstanbul'a bir aday bulmuş, klasörün önünde resim çektirmişti, yolsuzluk klasörü. Onun önünde resim çektirerek ihraç etmiştiler, o zatı. İhraç ettikleri adamı İstanbul'a getirdiler, belediye başkan adayı yaptılar. Şimdi çıkmış, ne diyor, 'ben belediye başkanı olduğum zaman 3. köprüyü yıkacağım.' Bakıyorsunuz bir tanesi daha var, yıkacağım. Bir tanesi çıkıyor, Haliç'teki şu anda yapılmış olan Taksim- Yenikapı köprüsü için İstanbul'un siluetini bozuyor, diyor. Bunlar, herhalde silueti takım elbiseyle karıştırıyorlar. Çünkü bunların böyle bir şeyi yapmaya gücü yetmez. Ondan sonra gidiyor Galata Köprü'sünde balık tutuyor. Bi defa burada bizden önce balık malık yoktu ama biz geldik Haliç'i temizledik artık oraya balık geldi. Belediyecilik bizde, bizde. Bunların böyle bir derdi yok.

EY PENSİLVANYA

Şimdi biz gümbür gümbür, ey Kılıçdaroğlu, ey Bahçeli, ey Pensilvenya, şunu bilmeniz lazım, biz eser siyaseti yapıyoruz

GÖRSEYDİLER GÖSTERİ YAPARLARDI

Bakınız, Marmaray'ı bitirdik ve hangi yüzle bu Marmaray'dan geçiyorlar. Ona da karşıydılar. Paralel yapıyla beraber bizi orada çok engellediler, gösteriler yaptılar, şöyle böyle vesaire. Geçenlerde 2 gün ağır sis oldu, İstanbul'da günde 300 bin kişi geçti oradan. Şimdi, onun güneyinde, yine denizin altından, 2 katlı bir tüp geçit daha yapıyoruz. Otomobil geçecek oradan. Allah'tan ki öyle. Denizin 62 metre altından geçtiği için göremediler, görselerdi onun için de gösteri yaparlardı. Bitti mi bitmedi. Şimdi İstanbul'a 3. havalimanını yapıyoruz. 150 ile 200 milyon yolcu kapasiteli olacak tamamen bittiği zaman. İlk etapta 100 milyon yıl kapasiteli. Maliyeti ne biliyor musunuz 46 milyar dolar. Devletin cebinden bir kuruş çıkmıyor. 20 yıl işletecekler ondan sonra devlete teslim edecekler.

edirne.20140319152957.jpg

EDİRNE'YE YATIRIMLAR

Vatanı sevmek bu mu yoksa Bahçeli gibi, yoksa Kılıçdaroğlu gibi, Pensilvenya gibi bizlere iftara atmak mı? Ah kardeşlerim, bunlar iftiralarını atsınlar, bunlar yalanlarını söylesinler ama benim milletim bütün gerçeği biliyor ve artık bunların iftiralarını milletim yutmuyor. En güzel cevabı, 30 Mart'ta vermeye hazır mıyız, hanım kardeşlerim? Onun için yalnız bak 12 gün var. Kapı kapı dolaşacağız, kapı kapı dolaşmanız lazım, ya nasıl olsa iyiyiz çalışmaya gerek yok, bu işi hallederiz diyemeyeceğiz, kapı kapı dolaşacağız. Onların ablaları var. Bizim ablalarımız burada. Durmak yok. Abilerimiz de burada. Durmak yok. Ona göre çok çalışacağızBiz Edirne'ye bugüne kadar yaptığımız hizmetlere baktığımız zaman AK Parti iktidarlarının 6 katrilyonu aşan yatırımı var. Bu ne demek biliyor musunuz? Yılda 500 trilyon, biz Edirne'ye yatırım yapmışız. Peki, hangi alanlarda yaptık, bunları? Ona şöyle baktığımızda şunu görüyoruz, gıda tarımda yaklaşık 1.5 katrliyon, orman su işlerinde 1 katrilyon 300 trilyon, İller Bankası olarak 765 trilyon, ulaştırma haberleşme 740 trilyon, TOKİ olarak 388 trilyon, gençlik spor olarak 369 trilyon, aile ve sosyal politikalar olarak 290 trilyon, sağlıkta 114 trilyon, eğitimde aynı şekilde 147 trilyon. Böyle uzayıp gidiyor. Bütün bu adımları atarken, biz bu yardımları yaparken acaba CHP'nin buradaki belediyeleri ne yaptı? Sadece laf..

MERİÇ NEHRİNİ DÜZENLİYORUZ

İşte biz Meriç Nehri'nin 187 kilometrelik kıyı şeridindeki, nehir yatağındaki heyelanları durdurmak için cephe duvarları yaptık. Ayrıca Meriç Nehri'nin yatağını kumlardan temizledik, nehri şu anda düzenliyoruz,  projeleri hazırlıyoruz. Böylece Meriç, Fatih'in doğduğu Edirnemizde şanına yakışır şekilde akacak'

Edirne'ye 400 yataklı devlet hastanesi yapıyoruz. İnşaatı devam ediyor. Önümüzdeki yıl tamamlanıyor. Keşan'da 90 yataklı devlet hastaneleri yapıyoruz projeleri tamamlandı. Edirne bölgenin onkoloji ve sağlık merkezi haline gelecek. Ayçiçeği destekleme primlerini 24 kuruştan 30 kuruşa çıkardık.

RUH ÜÇÜZÜ OLDULAR

Bakınız ben size birkaç rakam vereceğim. Çünkü bu CHP, bu MHP bunlar aynı, ve şimdi de yanlarına bir üçüncüyü aldılar Pensilvanya, şimdi oldular üçüz. CHP, MHP ruh ikiziydi, Pensilivanyayla şimdi bunlar ruh üçüzü oldular.

SİZ ŞİRİN BİZ DE FERHAT

Yolsuzluklar içeresinde olan bir iktidar, soruyorum  230 milyar dolardan, Türkiye'nin milli gelirini 820 milyar dolara çıkarabilir mi? Soruyorum 79 senede Cumhuriyet tarihinde 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapıldı. Biz 12 yılda 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptık, yolsuzluk içinde olan bir iktidar bunları yapabilir mi? Kardeşlerim, bakınız 79 senede 83 tünel var, biz 12 senede 122 tünel yaptık. Görüyor musunuz? Dağları deliyoruz dağları, niye Ferhat Şirin'e aşık. İşte siz Şirin, biz de Ferhat. Dağları delerek geliyoruz, viyadüklerle geliyoruz. İstiyoruz ki Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne, Gazi Mustafa Kemal'in dediği gibi çıkaralım, bu adımı attık, bu adımı atıyoruz ve başarıyoruz.

Pensilvanya'nın başındaki zat ne diyor? Hayatımda bir kere oy kullandım. Ama şimdi Cebrail gelse parti kursa ona bile oy vermem diyor. Sen ne yapıyorsun? Meleklere iman diye bir şey var. Cebrail'in işi gücü yok parti mi kuracak? Teşbih hata kabul etmez. Benzetmede hata olmayacak.

YAVRULARINIZI ÇEKİN ALIN

Ablalarıyla abileriyle sokak sokak dolaşıyorlar. Dershanelerde yavrularınız varsa çekin alın. Her hafta sonu Milli eğitim bakanlığı okullarda ücretsiz takviye kursu verecek. Devletin okulları bize yeter vermeyin bunlara. Bundan sonra dershane 2015 eylülünde bitiyor. Hamdolsun biz bu tezgahlarda okumadık. 

ROZET TAKTILAR OTOBÜSTE ATTILAR

Elaziz'den bir tane oy almadığı Kovancılar'dan başörtülü bir bayanı belediye başkan adayı yapmış, tam istismarcı, inandığı için değil, zaten kazanamayacağını biliyor da bir istismar yapalım bakalım tutar mı diye. Bunlar başörtülülere rozet taktılar, sonra otobüsten attılar.

BAYKAL'A CEVAP

O zamanlar Baykal vardı. Baykal hala kendisine ihanet eden adamla beraber yürüyor. Bana diyor ki, Başbakan belgeleriyle açıklaması lazım. Git paralel yapıya sor onlar versin gereken cevabı.

SİYASETTE MUTA NİKAHI

 Dün CHP'li bir milletvekili çıkmış Twitter'da şunu söylüyor, 'CHP'nin yandaş televizyonunda Pensilvanya'daki zat ve gazetesinin reklamlarını görmeye, F tipi televizyonlarda da adaylarımızın reklamlarını görmeye alışamayacağız' diyor. Zor bir nikah kıymışlar. Zor bir nikah. Son zamanlarda bir de biliyorsunuz bizim inancımızda olmayan muta nikahını bu F tipi çok konuşuyor. Herhalde bunların da siyasette bir muta nikahı oldu.

PENSİLVANYA'NIN TAŞERONU OLDULAR

Biz artık ipin ucundakilerle uğraşmıyoruz, ipi elinde tutan asıl patronla uğraşıyoruz. Bizim taşeronlarla işimiz yok. CHP, MHP, BDP, bunlar Pensilvanya'nın şu anda taşeronu oldular.

Biz Edirne'yi doğalgazla buluşturduk. Devamlı kömür yakarak ne çileler çektiniz. Bu CHP gericidir gerici. Modern anlayış AK Parti'de var. Bunlarda değil. Bu seçimde ya eser diyeceksiniz ya da ideoloji diyeceksin. Eser diyecekseniz işte başkan. Ama ideoloji diyecekseniz Pensilvanya.

DEMEK Kİ SU KAÇAĞI VAR

Ey Pensilvan'nın mensupları niye kaçtı gitti ya bu vatansever değil mi vatanseverse gelsin Edirne'ye. Niye gelmiyor? Neden demek ki bir yerde su kaçağı var. Bizde kula kulluk yok bizde sadece allah'a kulluk var. Her söylediğinde keramet aramayın. Hikmet aramayın. Bak bunların hesabını soracağız, toplanan paralar nereye gidiyor bunların hesabını soracağız. 

BU MİLLETİ NASIL DOLANDIRDINIZ

Bu milleti nası dolandırdınız nasıl aldattınız bunların hesabını soracağız iyi niyetli devranmıştım. Demekki arkada farklı şeyler varmış. Sandık gümbür gümbür gelelim yeni dönem başlayacak. AK Parti'yi ikinci parti yapabilir miyiz? Nal toplayacaklar nal. Gereken dersi verecek olan sizlersiniz.