BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.434,80
HABER /  GÜNCEL

Kars TÜİK çalışanı cinnet getirdi: 7 ölü

Kars'ın Türkiye İstatistik Kurumu'nu bu sabah mesainin başlamasıyla birlikte basan silahlı kişi, 6 kişiyi öldürdü.

Abone ol

KARS Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Bölge Müdürlüğü'nde silahlı cinayet. Pdikolog olarak görev yapan kurum çalışanı, sabah mesai girişinde bölge müdürü Mehmet Tolon dahil 6 kişiyi öldürüp canına kıydı. Bir kişinin de yaralı olduğu bildirildi.

CEZA ALDI KATLİAM YAPTI

Kars’ta meydana gelen olayın, müfettiş soruşturması sonucu ceza alan bir memurun cinnet getirmesi nedeniyle yaşandığı öğrenildi.

Sabah saatlerinde Atatürk Caddesindeki TÜİK Kars Bölge Müdürlüğü'ne gelen Veysi Erim adlı psikolog, bölge müdürü Mehmet Tolon ile çalışanları rehin aldı.

Erim, bir süre sonra Tolon ile beraber 5 kişiyi silahla öldürdü. 

İddiaya göre bir yıldır TÜİK Kars bölge müdürlüğünde çalışan memur hakkında bir süre önce soruşturma açıldı. Bu soruşturmada memura ceza verildi. Bu nedenle bölge müdürü ile tartışan memurun, önce mesai arkadaşlarını rehin aldığı, bir süre sonra da hepsini öldürerek intihar ettiği bildirildi. Rehine olayına karşı özel harekat timleri olay yerine gittiğinde 7 cesetle karşılaştı.

Emniyet Müdürü Ercan Çakmak da yerine gelerek bilgi aldı.

buyuk.20140319122305.jpg
                                                   (Olay yerine gelen cenaze yakınları büyük acı yaşadı) 
  
OLAY YERİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

TÜİK'TEN İLK AÇIKLAMA

Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK), Kars Bölge Müdürlüğünde meydana gelen olaya ilişkin açıklama geldi.

TÜİK'ten yapılan yazılı açıklamada, bugün TÜİK Kars Bölge Müdürlüğünde üzücü bir olayın meydana geldiği belirtildi. Açıklamada, "Kurumumuz çalışanlarından birisi, silahlı saldırıda bulunarak 6 personelimizi öldürmüş bir personelimizi yaralamıştır. Şahıs daha sonra kendisini vurarak intihar etmiştir. Kamuoyuna üzüntü ile duyurulur." ifadelerine yer verildi.

'PSİKOLOG OLARAK GÖREV ALIYORDU'

Kars Valisi Eyüp Tepe saldırının terör olayı olmadığını belirtirken şu açıklamayı yaptı: "Olayın terör saldırısıyla ilgisi yok. Saldırganın kimliği Veysi Erin. TÜİK'te psikolog olarak görev alıyordu. Altı kişiyi öldürmüş ve intihar etmiş"

'OLAYIN SİYASİ BİR YÖNÜ YOK'

AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kars Bölge Müdürlüğü'ne düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin konuştu.

Kılıç, yaptığı açıklamada, olayın siyasi bir yönünün olmadığını ifade ederek , şahsın 1981 Diyarbakır doğumlu kurumda sosyolog olarak çalışan Veysi Erim olduğunu ifade etti.

Erim'in bir yıl 3 aylık bir memur olduğunu belirten Kılıç, "Daha önce bazı sıkıntılardan dolayı hakkında soruşturma açılmış. Müfettiş raporunda çıkarılması istenmiş ancak bir alt ceza almış. İşte çalışmaya devam ediyormuş. Diyarbakır'a gitme yönünde sürekli baskıcı talepleri varmış. Ruhsatsız tabancayla kuruma gelip ateş ediyor. 6 kişi, kendisiyle birlikte 7 kişi ölüyor. Sekreter yaralı. Siyasi hiçbir yönü yok. Kişinin kendi memuriyetiyle alakalı sıkıntılı bir durum" diye konuştu.

BAKAN YILMAZ TÜİK SALDIRISINI DEĞERLENDİRDİ

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kars'ta 7 kişinin hayatını kaybettiği TÜİK binasındaki saldırı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz, saldırıyı yapan kişinin daha önce hakında soruşturma yürütüldüğünü ancak işten çıkarılmadığını söyledi.

Geceyi Van'da geçiren Kalkınma Bakanı Yılmaz, otel çıkışında açıklamalarda bulundu. Bakan Yılmaz, saldırganın piskolojik sorunları olduğunu ve sürekli rapor alarak işe gelmediğini söyledi. Bakan Yılmaz, "TÜİK çalışanı. Hakkında soruşturma yürütülmüş bir kişi. Muhtemelen psikolojik sıkıntıları olan bir kişi. Bu acı hadise yaşandı. Hakkında işten çıkarma gibi bir durum söz konusu değil. İlk aldığımız bilgilere göre 'kademe ilerlemesi cezası' verilmiş." dedi. Bakan Yılmaz, yapılan açıklamanın ardından heliktopterle Kars'a gitti.

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER