BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,86
ALTIN 2.442,01
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan bu sözleri söyledi mi?

Başbakan Erdoğan neden özel ordu istediğini CHP lideri Kılıçdaroğlu'na açıkladı. Bu sözler çok konuşulacak.

Abone ol

Başbakan Erdoğan liderler görüşmesinde gündeme getirdiği profesyonel ordunun gerekçesini dün buluştuğu CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na anlattı.

Madencilerin ölümünü "Kader" olarak nitelediği için büyük tepki gören Başbakan'ın, Kılıçdaroğlu'na özel orduda görev yapacak olanları tarif ederken, "Bu orduya katılanlar öleceğini bilecek. Bile bile ölüme gidecek" dediği iddia ediliyor..

Vatan ve Milliyet Gazeteleri'nde yer alan haberlere göre Erdoğan özel orduyu tarif ederken Kılıçdaroğlu'na şu çarpıcı sözleri söyledi:

"Amaç acemi erlerin ölümüyle gelen toplumsal infiali ortadan kaldırmak, kamu vicdanını rahatlatmak... Bu birliklerde yer alanlar şehit olabileceklerini bilerek görev yapacak..."

Milliyet Gazetesi'nin usta ve güvenilir kalemi Fikret Bila köşesinde bu durumu şöyle kaleme aldı:

"Erdoğan - Kılıçdaroğlu görüşmesinde ‘profesyonel birlikler’ de gündeme geldi. Erdoğan’ın, terörle mücadelede acemi erlerle arzu edilen sonucun alınmasının mümkün olmadığını vurguladığı ve bu askerlerin şehit olmasının da kamu vicdanında büyük üzüntüye neden olduğunu söylediği belirtiliyor.. Başbakan’ın, terörle mücadelede profesyonel birliklerin hem başarıyı artıracağı hem de kamuoyu vicdanını rahatlatacağı ve infiali azaltacağı görüşünü ilettiği belirtiliyor. Bu birliklerde görev alacakların şehit olabileceklerini bilerek görev yapacaklarına  dikkat çektiği de kaydediliyor.."

İNFİAL OLMASIN DİYE...

Vatan gazetesinde Şebnem Hoşgör’ün haberinde de benzer unsurlar yer aldı. Habere göre Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu ile yaptığı terör ağırlıklı görüşmede, ‘Neden profesyonel birlik’ istediklerini şöyle anlattı:

"Gencecik askerler şehit olunca memlekette infial yaşanıyor. Paralı askerler ise ölümle karşılaşacağını bilerek görev yapacak...”

Haberde Erdoğan’ın ağzından özel ordunun gerekçesi şöyle açıklandı:

Erdoğan, “Gencecik çocuklarımız şehit oluyor, cenazlerinde infial yaşanıyor. Ama profesyonel, bu mesleği bilinçli olarak seçmiş, bir anlamda paralı asker olacak gençlerin ne yaptıklarını bilen askerler olacağını” belirttiği ve bu askerlerin ölümle karşılaşacaklarını bilerek, kaderlerinde bunun olabileceği gerçeğiyle görev yapacaklarını vurguladığı ifade edildi.