BIST 10.326
DOLAR 32,23
EURO 34,77
ALTIN 2.458,34
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan: Böyle madde olsa HDP hayır der mi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın referandum çalışmaları kapsamında bugün son durağı Sarıyer oldu. Erdoğan yarın tarihin en önemli kararlarından birinin verileceğini söyledi ve eyalet tartışmalarına da son noktayı koydu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son günlerde bir şeyler yuvarlıyorlar eyaletlere bölünecekmiş. Kim söylüyor Kılıçdaroğlu. Palavra.18 maddenin içinde böyle madde olsa HDP hayır der mi adamların derdi eyalet. " dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Tuzla, Kartal, Ümraniye'nin ardından Sarıyer'de konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;

Türkiye yarın tarihinin en önemli kararlarından birini verecek. İnşallah pazar günü hep birlikte, hiçbir baskı altında kalmadan, hür irademizle tercihimizi yapacağız ama sandıkları ihmal etmiyoruz, rehavet yok, nasıl olsa kazandık yok. Anketler gayet iyi ama bu bizi rehavete sürüklemesin. Ne kadar iyi olursa o kadar iyi. Çünkü sandıklardan çıkacak olan 'evet' oylarının en yüksek oranı, Batı'ya bir ders olacak ders. Bazen derdik ya statlarda, meydanlarda 'Avrupa Avrupa duy sesimizi' derdik ya şimdi de öyle diyoruz, 'Avrupa Avrupa duy sesimizi...' İnşallah bu milletin ayak seslerini duyacaklar

SON TOPLANTIMIZ

Bugün son toplantımız burada. Tuzla, Kartal, Ümraniye'de söyledim burada da söyledim.Yarın idam kararı diyorsunuz ya onun da kararının verileceği gündür. Parlamentodan geçer bana gelirse ben onaylarım. Şehitlerimizin katillerini affetme yetkimiz yok. Yok olmadı Meclis'ten geçmedi benim önerim tekrar gensoru bunu size getirceğiz. Amerika'da idam var. Orada oluyor. Çin'de var, Körkez ülkelerinde, İran'da var. Bu iş düzelecek. Bu pazar 15 Temmuz'da 249 kardeşimizi şehit eden hainlerle hesaplaşma günüdür.

Avrupa üzerimize çok geldi. Yarın onlara cevap günü. Bir pankart resimde şakağıma silah dayamışlar. Kendini bilmez haddini bilmezler. Biz kefenimizi giyerek yola çıktık. Batı sen bundan anlamazsın.

SANA BU YETKİYİ KİM VERDİ?

Dün Konya'daydım muhteşem katılım vardı. Konya'da haddini, kendini bilmez CHP'li vekil varya. Seni Samsun'a sokmazlar. Bilmezsen haddini patlatırlar enseni. Sen kimi denize döküyorsun ya. Sen bu ülkede evet diyeni denize dökeceksin öyle mi? Sana bu yetkiyi kim verdi. Hala Kılıçdaroğlu bunu kesin ihraçla gönderebildi mi? Hayır aynı kafa. Bunlar yarın akşam dersi alacak. İzmir'den denize dökecekmiş. Baykal güya tecrübeli bir siyasetçi. "Hayır" çıkarsa denize dökmüş gibi mutlu olacakmış, bunlara yarın akşam sizin cevabı siz vereceksiniz. Sevsinler senin gibi siyasetçiyi. 

SİZ HAYIR DESENİZ DE SİZİ DENİZE DÖKMEYECEĞİZ

Siz "hayır" deseniz de biz sizi denize dökmeyeceğiz .Biz bunlara müze hazırlayacağız bunları önemli objeler olarak değerlendireceğiz. Bu ara kamuoyu araştırmalarında yarınki sonucu göremeye başladılar. Yarın ülkemiz demokraarisi için dönüm noktası olacaktır.

HDP HAYIR DER Mİ?

Son günlerde bir şeyler yuvarlıyorlar eyaletlere bölünecekmiş. Kim söylüyor Kılıçdaroğlu. Palavra.18 maddenin içinde böyle madde olsa HDP hayır der mi adamların derdi eyalet. Ey Kemal hiç unutmam Hakkari'de miting yaptın. Bir Türk bayrağı dalgalandıramadın ve HDP'lilerin sayesinde miting yaptın. Türkiye'nin üniter yapıdan başka yolu yoktur.Bunu ben söylüyorum, Başbakanımız söylüyor, sayın Bahçeli bunu söylüyor. Kılıçdaroğlu'nun böyle derdi yok.