BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,92
ALTIN 2.523,48
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan sert çıktı: 16 Nisan'dan sonra...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan referandum kampanyasının son gününde Ümraniye'de Türkiye'ye karşı cephe almakla suçladığı Batı dünyasına sert tepki gösterdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin içeride ve dışarıda en önemli mücadelesini verdiğini belirterek, tüm terör örgütlerinin üzerlerine salındığını söyledi. Erdoğan, 16 Nisan'dan sonra Türkiye'ye terbiyesizlik yapanlardan bunun hesabını soracaklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ümraniye'de halka hitaben yaptığı konuşmada, terörle mücedeye dair açıklamalar yaptı.

TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİ ÜZERİMİZE SALINMIŞ DURUMDA

Türkiye'nin, içeride ve dışarıda tarihinin en önemli mücadelesini verdiğini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"PKK'sıyla, FETÖ'süyle, DEAŞ'ıyla tüm terör örgütleri üzerimize salınmış durumda. Bu terör örgütlerinin iplerini elinde tutanlar, onlar yeterli olmadığından bizzat kendileri devreye giriyor. İşte Avrupa. Almanya, İsviçre, Avusturya giriyor mu? Fransa'da seçim var. Yatıyorlar, kalkıyorlar Erdoğan. Ben seçime girmiyorum ki benimle ne işiniz var? Ne yapacaksanız yapın. Ama artık Türkçeyi öğrenmeye başladılar.

YA SİLAHLARINI GÖMECEKLER YA DA KENDİLERİ GÖMÜLECEKLER

Son 4 yılda bu gerçeği defalarca tecrübe ettik. Gezi olaylarında, 17-25 Aralık'ta, bölücü örgütün çukur eylemlerinde yaşadık. Şimdi bu teröristleri açtıkları o hendeklere gömüyoruz. 20 ayda yaklaşık 11 bin teröristi etkisiz hale getirdik. Daha gideceğiz. Ya silahlarını gömecekler ya kendileri gömülecekler ya da bu ülkeyi terk edip gidecekler. Bunun başka izahı yok."

15 TEMMUZ'DA MASKELER DÜŞTÜ

Bilhassa 15 Temmuz'un, maskelerin düşüp, gerçek yüzlerin ortaya çıktığı bir dönüm noktası olduğunu anlatan Erdoğan, anayasa değişikliği halk oylaması sürecinde gösterilen tepkilerin, bu ifşa edilmişliğin sebep olduğu pervasızlıktan kaynaklandığını aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Nisan'dan sonra bu konuyu da yeniden ele alacak, Türkiye'ye terbiyesizlik yapanlardan bunun hesabını soracaklarını dile getirdi.

BATI ÇILDIRSIN KUDURSUN, TERÖRİSTLER KUDURSUN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yarın hep birlikte öyle bir reform yapalım ki yarın akşam Batı çıldırsın, kudursun. Teröristler çıldırsın, kudursun. Ama bu milletin asil evlatları yarın akşam, hep beraber bir bayram yapsın. Gönlümde bu bayramı şu anda hissediyorum." dedi.