BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan: Bölücü örgüt zillet ittifakını desteklemiyor mu?

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Erzincan Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. Erdoğan, "İstanbul'da, Ankara'da ve İzmir'de ve daha pek çok yerde bölücü örgütün güdümündeki parti niçin aday göstermedi? diyerek muhalefete göndermede bulundu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, birlik beraberlik vurgusu yaptığı konuşmasında ''Bu toprakları parçalamak isteyenleri nasıl Cudi'de Gabar'da Tendürek'te Kandil'de gömdüysek yine gömmeye devam ederiz." ifadelerini kullandı. Erdoğan, muhalefeti de HDP'nin güdümünde olmakla eleştirerek ''Bizim ülkemizde Kürdistan diye bir yer var mı?'' diye seslendi. 

Erdoğan, "İstanbul'da, Ankara'da ve İzmir'de ve daha pek çok yerde bölücü örgütün güdümündeki parti niçin aday göstermedi? Bu illerde bölücü örgüt alenen zillet ittifakını desteklemiyor mu?" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erzincan Mitingi'nde vatandaşlara seslendi. Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

''Aşık Daimi'nin, Ali Ekber Çiçek gibi saz ustalarının şehridir Erzincan. Sizleri kalpten selamlıyorum Erzincan. Başı pare pare dumanlı yüce dağlarıyla, bereketli ovalarıyla, yaylalalrıyla, dereleriyle, köylerindeki kardeşlerimi selamlıyorum. Erzincan'da dağlar gökle öpüşür, yiğitleri ecel ile kapışır, binalar yere yapışır, çöküntüde kalan candır Erzincandır, toprağın verdiği kandır Erzincan''

"Erzincan mayası işte böyle sağlam bir şehirdir"

Sizler gibi aziz ve asil millete hizmet ettiğim için hamdolsun Allah'a. Erzincan 1929-1992 depremleriyle sarsılmasına rağmen her seferinde yeniden ağaya kalkmış bir şehirdir. İlim, sanat, kültür insanı yetiştiren Erzincan. Tarihte olduğu gibi bugün de Türkiye'nin kilit taşıdır. Erzincan'ın insanı erdem timsalidir. Size bir hadise nakledeyim. 29 kışında yaşanan o büyük depremde yaklaşık 100 bin ev yıkıldı. Erzincan adeta yerle bir oldu. Dönemin savcısı Erzincan Cezaevi'nde bulunan yüzlerce mahkumu toplar ve onlara 'sizi kurtarma çalışma görevlerinde bulunmak üzere bırakıyorum. Ama hiçbiriniz kaçmayacak her akşam buraya geri döneceksiniz'. Mahkumlar her akşam eksiksiz geri gelmiştir. Deprem yıkıntıların kaldırılmasının ardından özel bir af çıkarılmış ve bu mahkumlar serbest bırakılmıştır. Erzincan işte mayası böyle sağlam bir şehirdir.

"Binali bey kardeşimin yanında yer alacaklarına inanıyorum"

Binali Bey her zaman yanımda yer aldı. Kendisi en uzun süre bakanlık yapan isimdir. Son Başbakandır. Yeni sistemin ilk TBMM Başkanıdır. Şimdi inşallah bilgisini, tecrübesini İstanbul için kullanacaktır. Aynı zamanda İstanbul'daki Erzincanlı kardeşlerime, Sivaslı, Tokatlı, Elazığlı, Bingöllü, Elazığlı, Bayburtlu, Gümüşhaneli, Rizeli, Ordulu, Giresunlu kardeşlerime sesleniyorum. Binali Yıldırım Bey kardeşimizin yanında yer alacaklarına inanıyorum.

"Biz erzincan'a sadece gönlümüzü vermedik"

Erzincan merkezde Cemalettin kardeşimizle yola devam diyor muyuz? Ama çok çalışacağız. Biz Erzincan'a sadece gönlümüzü vermekle kalmadık, aynı zamanda Erzincan'ı tarihin en büyük hizmetleriyle buluşturduk. 22 binden fazla yükseköğrenim öğrencimizin öğrenim gördüğü Binali Yıldırım Üniversitesi'ni biz kazandırdık.

"Erzincan'a toplam 10 sağlık tesisi planlıyoruz"

Toplam 25 sağlık tesisini Erzincan'a kazandırdık. Erzincan'a 500 yataklı devlet hastanesini inşa edeceğiz. İhalesi yapıldı, inşaatına da en kısa sürede başlıyoruz. Erzincan'a toplamda 10 sağlık tesisi yapmayı planlıyoruz. 11 bin 575 adet konut projesini hayata geçirdik. İmar barışıyla 15 bin Erzincanlı kardeşimin konut sıkıntısını çözdük. Refahiye-Erzincan-Kelkit ayrımı yolunun, Erzincan, Başköy-Çayırlı yolundaki çalışmaları, Erzincan-Mercan yolundaki Turna Çayı köprüsü çalışmalarını bu yıl tamamlıyoruz.

"Terör örgütlerinin arkasında bulunanların aklı ermez"

Erzincanlı iş insanlarımıza, girişimcilerimize 6 katrilyon destek verdik. Bu desteklerle istihdam sağladık. Siz ne çileler çektiniz. Şimdi düğmeye basıldı. Benim Ayşem, Fatmam buna layık değil mi? Ahmedim, Mehmedim buna layık değil mi? Bu CHP'nin aklı bunlara ermez. Hele hele bu terör örgütlerinin arkasında bulunduklarının aklı hiç ermez.

"Kandil'de nasıl gömdüysek yine gömmeye devam ederiz"

Bizim ülkemizde Kürdistan diye bir yer var mı? Şimdi soruyorum, CHP'nin, Bay Kemal'in elele, kol kola dolaştığı, sözde İYİ Parti olanlar, kolkola dolaştıkları ne diyor 'Kürdistan'da biz kazanacağız, batıda da AK Parti ile MHP'yi yok edeceğiz'. Bunlar o kadar Kürdistan meraklısıysa Kürdistan Irak'ta, oraya gitsinler! Biz Karadeniz, Akdeniz, Güneydoğu, Ortaanadolu, Ege, Marmara, Trakya'yı toprak edinmişiz. Bu toprakları böldürtmeyiz. Bu toprakları parçalamak isteyenleri nasıl Cudi, Gabar, Tendürek, Kandil'de inlerine gömdüysek yine gömmeye devam ederiz.

"Vakti gelince onlardan tahsilat yapmayacaklar mı?"

Bunların yalanlarının dipleri delik. Sürekli yenilerini söylüyorlar. Bölücü örgüt Adana ve Mersin'de zillet ittifakı adayları için seçim çalışmalarını yürütmesi için özel adamlar göndermedi mi? Sürekli çağrıda bulunmuyor mu? Aday gösterilmeyen yerlerde belediye meclis üyelikleri, belediye bürokrasisi için çatır çatır pazarlıklar yapılmıyor mu? Bölücü örgütün de, FETÖ'nün de vakti saati geldiğinde bu tahsilatı onlardan yapılacağını bilmiyorlar mı? Terör örgütü ile iş tutmak yılanla aynı çuvala girmektir.

''Her yerde mücadele ediyoruz''

Başbağlar katliamı dönemin yöneticilerinin maalesef basiretsizliği. Bu sabah DHKP/C'nin 7 elemanını polisler yakaladılar, şu anda içerideler. Bu millet ne falaketler, ne ihanetler, ne saldırılar görmüştü. Ama yine de vakarından taviz vermemiştir. Hem içerde hem dışarda katiller ve onların koruyucularıyla mücadele ediyoruz. Ekonomik tetikçilerden dört bir yana saldırı halindeyiz.