BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.427,32
HABER /  DÜNYA

Trump'ın damadı Kushner Ankara'ya geliyor

ABD Başkanı Trump'ın damadı ve başdanışmanı Kushner yarın Ankara'ya geliyor. Kushner'in Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilmesi bekleniyor.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye gelebileceğini söylemişti. Trump'ın Başdanışmanı ve damadı olan Jared Kushner, Erdoğan'la görüşmek üzere yarın Ankara'ya gelecek.

Kushner'in, İsrail-Filistin meselesine çözüm bulmak amacıyla Trump yönetimi tarafından hazırlanan ''Yüzyılın Anlaşması'' planına ekonomik destek kapsamında Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Umman, Bahreyn ve Katar'ı kapsayan bir Körfez turuna çıkacağı açıklanmıştı.

İsrail- filistin politikasını yönetiyor

Jared Kushner, ABD'nin Körfez'deki müttefiklerine düzenlediği ziyaret sırasında Sky News Arabia'ya bir röportaj verdi ve ABD'nin İsrail-Filistin çatışmasını sonlandırmak için bir barış planı hazırladığını söyledi.

ABD'li yetkililer daha önce Kushner'in 1 haftalık gezisinde sadece barış planının ekonomik yansımalarıyla ilgileneceğini belirtmişti ancak Kushner verdiğini röportajda sunulan teklifin 'çok detaylı bir siyasi plan' olduğunu söyledi.

Kushner, teklifin sınırlar oluşturmak ve statü problemlerini çözmekle de ilgili olduğunu belirtti. Trump'ın damadı ve danışmanı olan Kushner, Washington'ın İsrail-Filistin politikasını yöneten isim olarak biliniyor.