BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Erdoğan Bayraktar: İnan bunu diyenler haindir

Türkiye'nin inşaat sektöründe sınıf atlamasında pay sahibi isimlerden biri olan Erdoğan Bayraktar'dan çarpıcı açıklamalar.

Abone ol

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'nin amiral gemisinin inşaat sektörü olduğunu söyledi.

İnşaat sektörüne laf atanların yanlış yaptığını belirten Bayraktar, "Para getirmedede ilk 10-15’in içindeyiz. Bazıları bu ülkenin insanı, 'inşaat sektörü beton yatırımdır, bunu yapmayın, bunu durdurun' diyorlar. İnan bunu diyenler haindir." dedi.

Türk mütehammitleri yurt dışında gurur veren projelere imza atıyor, ülkemize döviz kazandırıyor. İşte bu müteşebbislere yol veren isimlerden birisi olan Erdoğan Bayraktar, rakamlarla inşaat sektörünün ekonomimizdeki yerini anlattı.

Görev yaptığı TOKİ ve bakanlığı döneminde büyük başarılara imza atan Bayraktar, bu yıl beşincisi düzenlenen İnşaat ve Konut Konferansında konuştu. Bayraktar, inşaat sektörünün  diğer ülkelerdeki petrol ve doğalgaz kadar önemli olduğunu ifade etti. www.haber61.net sitesinde yer alan haberde Bayraktar şunları söyledi:

EKONOMİK SIKINTI HER YERDE VAR
Ülkemizde ekonomik olarak bir sıkıntı var bu yadsınamaz. böyle bir sıkıntı olduğunda dünyadada bir ekonomik sıkıntı var. Bunu görüyoruz. Etrafımızda da çok ciddi sıkıntılar var bunların hepsini görüyoruz. Zaten ulaşımın iletişimin haberleşmenin alabildiğine geliştiği dünyanın olabildiğine küçüldüğü bir zaman diliminden geçiyoruz. Ülkelerin çevrenin yörelerin birbirine aşırı derecede etkilediği bir dünyada yaşıyoruz.

TÜRKİYE’NİN AMİRAL GEMİSİ İNŞAAT SEKTÖRÜDÜR
Türkiye’ye baktığımız zaman; her ülkenin kendine mahsus güzellikleri var, kaynakları var. İşte bakıyoruz Suudi Arabistan petrolde birinci, doğalgazda İran, Rusya ile birincilikleri paylaşıyorlar. Tabi zenginlikler tabi kaynaklarda.. Japonya icatlar konusunda çok ileri gidiyordu şu an durmuş vaziyette. Almanya otomobil sanayinde hiç birinciliği kaptırmıyor. İngiltere finans sektöründe dünyada çok iyi.. Amerika uzay sanayinde çok iyi. Türkiye’ye baktığımız zaman bizim özelliğimiz ne? Turizm ve tarım ülkesiyiz. Değerli arkadaşlar bizim amiral gemimiz inşaat sektörüdür.

TURİZM ÖNEMLİ AMA ANALİTİK DEĞİL
Türkiye’nin petrolü, Türkiye’nin doğalgazı inşaat sektörüdür. Bir kurum bir işletme bir firma bir organizasyon hatta bir ülke ve devlet neyi en iyi biliyor ve yapıyorsa orada yürüyüp kendisini geliştirecek. Turizm önemli bir fabrika gibi bir sektör ama bir yerde sanaldır. Analitik değil fiziksel değil. Bozulduğu zaman dünyada ortam turist gelmiyor. Veya başka olumsuzlular olduğunda gelmiyor.

BUNLARI DİYENLER HAİNDİR
Tarımda bir kamyon domates veriyorsunuz bir ufacık bilgisayar alıp geliyorsunuz. Fakat inşaat sektöründe dünyada bazı ölçütler bakımından birinciyiz. Müteşebbis, ataklık olarak birinciyiz. Teknolojiyi kavramada birinciyiz. Hatta dünyada iş alma kapasitesi bakımında da ilklerdeyiz. Böyle ikinciyiz falan diyorlar. İş büyüklüğü kapasitesi bakımında 3-5’in içindeyiz. Para getirmedede ilk 10-15’in içindeyiz. Bazıları bu ülkenin insanı, inşaat sektörü beton yatırımdır, bunu yapmayın, bunu durdurun diyorlar. İnan bunu diyenler haindir. Kardeşim bizim elimizden bu geliyor.

BİZİM DERDİNİZ DÜNYADA OYUN KURUCU OLMAK
Mesela sadece salt köprü, konut, yol yapmak değil. Bizim derdimiz dünyada oyun kurucu olmak. Bizim savaşımız bu! Biz dünyanın her yerine gideceğiz. Heryerinde olmalıyız. Biz bunu köpürtmeliyiz. Bizim ülkemiz bizim olduğu için kutsaldır. Türkiye dünya için önemlidir. Daha ucuza inşaat malzemesi nasıl üretiriz. İzolasyon duvar malzemeleri nasıl üretiz.. Beton üretimi.. Aklınıza ne gelirse.. Bunların ana unsurları nelerdir? Kaliteli ucuz malzemeler üretirsek esas mesela bu. İnşaat sektörünü eleştirenler yanlış yapıyor. Bu sektöre laf atanlar yanlış yapıyor, yanlış kapıdan giriyor. İnşaat sektörü sanayidir. İnşaat sektöründe kaliteyi artırıp fiyatları aşağı çekmemiz gerekiyor. İnovasyona çok daha önem vermemiz gerekiyor. Büyük inşaat firmalarımız mutlaka inovasyon departmanı kurmalı. Böylece inşaatçılıkta uzaya çıkarız. Türkiye'nin bilmediği sektörde ileriye gitmesi daha zor. Kentsel dönüşüm Türkiye için bir fırsattır. Türkiye için kaçınılmaz olan kentsel dönüşümün devam etmesidir. Bu sayede ülke ileri gider ve işsizlik azalır.