BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.309,06
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde gişeler ne zaman kalkacak?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul trafiğinin en yoğun olduğu noktaların başında gelen 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'de gişelerin 2017 yılı içinde kaldırılacağını söyledi.

Abone ol

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Arslan "Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde serbest geçiş sistemini hayata geçirdikten sonra insanların hayatı kolaylaştı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde de aynı uygulamayı bu sene içinde hayata geçireceğiz" dedi.

KANAL İSTANBUL İÇİN 5 GÜZERGAH

Bakan Arslan, Kanal İstanbul için 5 ayrı güzergahta detaylı çalışma kararı alındığını, bu 5 güzergahtaki çalışmaların son aşamaya geldiğini belirtti.

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ İHALESİNE YOĞUN TALEP

Arslan: 1915 Çanakkale Köprüsü ihalesi icin 24 firmanın şartname aldığını hatırlatarak, "Neredeyse yarı yarıya yabancı, Türk firmalar var, Çinliler, Japonlar, Koreliler, İtalyanlar, gerek ülkemizde gerek yurt dışında iş yapmış çok büyük firmalar var. Şartname satın alanların öngörüleriyle hareket edersek, 4-5 grubun teklif vereceğini düşünüyoruz, daha da artabilir. Yarın teklifleri alacağız" dedi.

37 MİLYAR LİRALIK YATIRIM

Bakan Arslan, 2017 yılı içinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın yatırım hedefinin 37 milyar lira olduğunun da açıkladı. 

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Arslan, Meclis'te kabul edilen anayasa değişikliği teklifine ilişkin ise "Bürokrasi çarkından kurtulmak istiyoruz" yorumunda bulundu.