BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,73
ALTIN 2.392,95
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan atlı karıncaya binerse...

Türkiye'ye ilk kez büyük çaplı Eğlence Merkezi açıldı. Erdoğan da fırsatı kaçırmadı ve atlı karıncaya bindi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Vialand Tema Parkı ve Eğlence Merkezi'nin açılışına katıldı. Erdoğan, açılışın ardından eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile atlı karıncaya bindi. Bunu gören vatandaşlar telefonlarına sarılarak görüntülemeye çalıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle Gürsoy Grup & Via Properties ortak girişimiyle, 600 dönümlük arazide 1 milyar 150 milyon liralık yatırım maliyetiyle inşa edilen VIALAND'in açılışı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi.

erdogan-atli.jpg

Temalı park, AVM, gösteri merkezi ve şehir parkını bir arada sunan VIALAND’in açılış törenine, Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra İçişleri Bakanı Muammer Güler, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gürsoy Grup Üst Yöneticisi (CEO) Abdurrahman Gürsoy, Via Properties Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar katıldı.

Kadir Topbaş, açılışta yaptığı konuşmada, VIALAND'in, İstanbul'da büyük bir eksikliği kapatacağını, kentin marka değerini artıracağını belirtti.

erdogan-atli-karinca.jpg


Turizmde sıçrama yapılacağını, turist hedeflerinin daha da yukarılara taşınacağını, ekonomi ve ticaretin ivme kazanacağını ve bölgede istihdamın artacağını dile getiren Topbaş, VIALAND'in yapılışı ve işletmesinde bugüne kadar bölge insanından bine yakın istihdam sağlandığını anlattı.

Eyüp’te, yaklaşık 100 futbol sahası büyüklüğündeki 600 dönümlük arazide 1 milyar 150 milyon lira yatırım maliyetiyle yapılan VIALAND'in temalı parkının masal dünyasının kapılarını, girişindeki 2 bin metrekarelik alanda yükselen VIALAND Şatosu aralıyor. Park, 'Oyun Dünyası', 'Efsaneler Dünyası' ve 'Macera Dünyası' bölümlerinden oluşuyor. 'Macera Dünyası' bölümünde, Adalet Kulesi (Tower Ride), Çılgın Nehir (Rafting Ride), Viking (Splash Coaster), Jetski, King Kong, 360, Hayal Perdesi gibi 50’den fazla ünite yer alıyor.

Ahşap evleri, cumbalarıyla “Bir Zamanlar İstanbul Sokağı” eski İstanbul mahalle hayatını ve kültürünü yaşatıyor. Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethini canlandıran Fatih’in Rüyası ve Maceraperest (Family Coaster) üniteleri, Temmuz ayının başında, Nefeskesen (Roller Coaster) ünitesi, yıl sonunda hizmete girecek. 

Açık hava oyun parkındaki salıncakların bir kısmı engelli çocuklar için özel olarak tasarlanırken, Minik Kaşifler, Atlıkarınca, Hayal Makinası, Küçük Madenciler, Neşeli Çiftlik, Uçan Çocuklar, Mini Kule, Çarpışan Arabalar, Kahraman İtfaiyeciler, Minik Yarışçılar üniteleri, çocukların keyifli anlar geçirmesi için planlandı.

Temalı otel 2014'te açılacak Yapımı 24 ayda tamamlanan VIALAND’in 110 bin metrekare kiralanabilir alanında alışveriş caddeleri üzerinde 109 farklı cephe, 250 mağaza bulunuyor. İçinde, gölet ve yürüyüş yollarını kapsayan 100 dönümlük şehir parkına sahip VIALAND’e 2014 yılında temalı otel de eklenecek. 5 yıldızlı temalı otel bünyesinde 250 oda, 12 özel süit oda ve aile odaları yer alacak.

VIALAND’in bir diğer bölgesi olan AveaPark’ta Haziran ayından Eylül ayının sonuna kadar 25 farklı konser düzenlenecek. 10 binden fazla misafiri aynı anda ağırlayabilecek kapasiteye sahip AveaPark’ta Ramazan’a özel etkinlikler de gerçekleştirilecek. 

erdogan-vialand.jpg