BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,11
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan artık bu telefonu kullanacak!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ofisinde dinleme cihazının bulundmasının ardından artık özel kriptolu telefonla konuşmaya başladı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın kendisinin bile dinlendiğini söylemesinin ardından devlet kendi içinde bir takım gizli tedbir aldı. Başbakan bakanlar ve kritik görevlerdeki hükümet üyeleri önemli ve gizlilik arz eden tüm konuşmalarını dinlenemeyen kriptolu telefondan yapmaya başladı.

Bakanlar kurulu artık önemli görüşmelerinin bir çoğunu, TÜBİTAK tarafından en son teknoloji kullanılarak geliştirilen ve her konuşmaya ve sese "özel kripto" oluşturan telefonlarla yapıyor.

KABLOLU VE KABLOSUZ ÖZEL TELEFON ÜRETİLDİ

Manşettv'nin haberine göre; Kriptolu telefon, Başbakan ve Bakanlar için özel olarak TÜBİTAK tarafından üretildi. Daha önce devletin zirvesi ve TSK için dinlenemeyen telsiz üreten TÜBİTAK, cep telefonlarının yaygınlaşması ve dinleme olaylarının sıkça gündeme gelmesi ile devletin zirvesi için hem mobil hem de kablolu telefon üretti.

ESKİ TİP TELEFONLARA BENZİYOR

Üzerinde tuşlar bulunan ve eski tip cep telefonlarına benzeyen kriptolu telefondan tüm bakanlara dağıtıldı. Bir yıldır Başbakan ve Bakanlar tarafından kullanılan bu telefonlar bu Aralık ayında yeniden değişti.

KAMERASI YOK

Yine TÜBİTAK tarafından geliştirilen bu telefonlar 3G üzerinden kriptolu ses ve veri transferi sağlıyor. İngilizce ve Türkçe dil seçeneği olan telefonun üzerinde kamera gibi güvenliği zayıf hale getirecek hiçbir özellik bulunmuyor. Yeni telefonlarda batarya süresi artırıldı ve ekranları daha geniş hale getirildi. 3G sistemiyle çalıştığı için eskisine göre daha da hızlanmış oldu.