BIST 9.889
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.451,23
HABER /  GÜNCEL

United'ı Liverpool da durduramadı

Manchester United, ezeli rakiplerinden Liverpool'a karşı Old Trafford'da aldığı 2-1'lik galibiyetle Premiere Lig'in zirvesindeki yerini sağlamlaştırdı.

Abone ol

Manchester United, ezeli rakiplerinden Liverpool'a karşı Old Trafford'da aldığı galibiyetle Premiere Lig'in zirvesindeki yerini sağlamlaştırdı.

Manchesterlı Robin van Persie ve Liverpool'dan Luiz Suarez'i karşı karşıya getiren maç "golcülerin savaşı" diye tanımlanıyordu.

Karşılaşmada sonuca ilk giden golcü 19. dakikada Robin van Persie oldu.

Roin Van Persie, ikinci yarının ilk bölümünde United'ı 2-0 öne geçtiği pozisyonda, Patrice Evra'nın Nemanja Vidiç'e çarpıp gol kafa vuruşunda asisti yapan oyuncuydu.

Liverpool'un 12 milyon sterline Chelsea'den transfer ettiği Daniel Sturridge, Steven Gerard'ın Da Gea'dan dönen vuruşunu tamamlayarak skoru 2-1'e taşıdı.

Bu dakikadan sonra, Liverpool beraberlik golü için bastırdı.

Ama Daniel Sturridge maçın son dakikalarında gelen beraberlik şansını kullanamadı.

Luiz Suarez ise, maç boyunca etkisiz bir oyun sergiledi.

Bu son karşılaşmayla, 24 milyon sterlinlik tranfer ücretiyle geçen yaz Arsenal'den United'a geçen Robin van Persie oynadığı 10 maçta 10 gol atmış oldu.

United puan farkını korudu

United Menajeri Alex Ferguson, Liverpool'un oyunun son bölümündeki baskılı oyununa karşın, üç puanı almaktan memnundu.

Ferguson, "Oyunun bazı bölümlerinde savunmamız dengesiz, hatta vahimdi. Ama sonuç almayı başardık. Bu oyunun amacı da kazanmak" dedi.

Manchester United bu galibiyetle, Arsenal'i Londra'da 2-0 yenen en yakın takipçisi Manchester City'yle arasındaki yedi puanlık farkı korudu.

Mancester United'la ligde sekizinci sırada bulunan Liverpool arasındaki fark da 24 puana çıktı.

Hatta Ferguson maçtan önce, 'Liverpool'un Premier Lig sıralamasındaki yerini bilmediğini' bilmediğini söylemişti.

Ancak Alex Ferguson maçtan sonra, "Ligde kaçıncı sırada olursanız olun, Liverpool'a karşı galibiyet önemli. Manchester United ve Liverpool ülkenin en başarılı iki takımı" diye konuştu.

Avrupa futbolundan haberleri BBC Türkçe'nin Facebook'taki futbol sayfası Altıpas 'ta da okuyup paylaşabilirsiniz.