BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.309,13
HABER /  GÜNCEL

Öcalan İmralı'ya gidiyor!

Mehmet Öcalan mahkum yakınlarıyla birlikte İmralı'ya gidiyor

Abone ol

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, ağabeyi ile görüşmek için İmralı Adası'na gitmek üzere Gemlik Limanı'ndan, İmralı Adası'na hareket etti.

Sabah saatlerinde Gemlik'e gelen Mehmet Öcalan ve İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki iki mahkumun yakını oldukları belirtilen iki kadın, İlçe Jandarma Komutanlığı önünde bir saat süreyle otomobilde bekledi.

Otomobilin ön yolcu koltuğunda oturan Öcalan, bekleyişin ardından elindeki iki poşetle dışarı çıkarak, kimlik ve diğer kontroller için Gemlik Jandarma Komutanlığı'na geçti.

Öcalan ve mahkum yakını iki kadın, jandarmadaki işlemlerin ardından, Gemlik Limanı'ndan, İmralı Adası'na gitmek üzere yola çıktı.

Mehmet Öcalan, 17 Kasım 2012 tarihinde de adaya giderek ağabeyi Abdullah Öcalan ile yüz yüze görüşmüştü. Öcalan, aynı gün yaptığı yazılı açıklamada, yüz yüze görüştüğü İmralı Cezaevi'ndeki ağabeyi Abdullah Öcalan'ın, cezaevlerindeki açlık grevi eylemlerine bir an önce son verilmesi çağrısında bulunduğunu belirtmişti.