BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan anket sonucunu açıkladı

Tarhan Erdem'in araştırma şirketi Konda'nın yaptırdığı seçim anketi Başbakan Erdoğan'ın gündemindeydi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son kamuoyu araştırmalarına göre AK Parti'nin yüzde 54 oy oranıyla birinci parti olduğunu açıkladı.

Başbakan Erdoğan, Gaziantep Şahinbey Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Gaziantep Çevreyolu ile yapımı tamamlanan diğer tesislerin toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti. Burada konuşma yapan Erdoğan, partisini yüzde 54 gösteren Konda'nın yaptığı anket sonucunu kamuoyuyla paylaştı.

BENİM YAPTIRDIGIM BİR KAMUOYU ARAŞTIRMASI DEĞİL

ANKETTE HANGİ PARTİ NE OY ALIYOR

Aralık 2012'de 28 ilde 2511 kişiyle görüşülerek yapılan araştırmanın sonuçlarına göre bugün seçim olsa AK Parti'ye oy vereceklerin oranı yüzde 53.6 olurken, CHP yüzde 21.7; MHP yüzde 12.3; BDP yüzde 7.2 ve diğer partiler yüzde 5.2'de kaldı.

Her coğrafi bölgenin birinci partisi olduklarının altını çizen Erdoğan, BDP'nin Güneydoğu'ya sahiplenmesine tepkiliydi.

3 Kasım 2002’de girdikleri seçimden beri savundukları noktayı aktaran Erdoğan, “Hiç kimse çıkıp da 'Kürtlerin temsilcisi biziz' diyemez. Bu ülkede terör örgütünün uzantısı partinin, etnik kimlik üzerinden siyaset yapan partinin oy oranı bellidir. Bizim partimizin diğer partilerin aldıkları oy oranı bellidir. Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinde birinci parti olan parti bizim partimizdir. 75 milyon Türkiye toplumunda her iki kişiden birinin oyunu alan bizim partimizdir. İşte son kamuoyu araştırması, buyurun; AK Parti yüzde 54’le yine birinci parti. Bu benim yaptırdığım bir kamuoyu araştırması değil." ifadelerini kullandı.

75 MİLYONU KUCAKLAYAN PARTİYİZ

"Türkiye’de hiç kimse çıkıp da 'şu etnik kökenin temsilcisi bizim partimizdir, biziz' diyemez." ifadesini kullanan Başbakan Erdoğan, "Size oy verenler olduğu gibi, ondan çok daha fazla size oy vermeyen, sizin yöntemlerinizi tasvip etmeyen Kürt kardeşlerim var. Biz 75 milyonun tamamını kucaklayan bir iktidarız. Böyle bir siyasi partiyiz. Bize oy versin vermesin, herkesin hakkını savunan bir hükümetiz. Biz vatandaşlarımız arasında asla ayrım yapmayız.