BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,68
ALTIN 2.398,69
HABER /  GÜNCEL

İstanbul 150 yıllık hayaline kavuşuyor

İstanbul yaklaşık bir buçuk asırlık hayaline bu yılın Ekim ayında kavuşacak.

Abone ol
İstanbul'un 150 yıllık hayali gerçek oluyor! Marmaray Projesi, Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla bu yıl Ekim ayında hizmete girecek. 
 
Altyapı Yatırımları Genel Müdür Vekili Metin Tahan, Marmaray Projesi ile ilgili yaptığı açıklamada, yatırımcı bir genel müdürlük olarak demiryolu, denizyolu, hava yolu ve metro inşaatlarıyla Marmaray Projesi'nin çok hızlı bir şekilde yürütülmesi amacıyla saha ziyaretlerinde bulunduklarını anlattı.
 
Haftanın yaklaşık 4 gününü Marmaray inşaat alanında geçirdiklerini ifade eden Tahan, ''76 kilometre olan Marmaray Projesi'nin 15,5 kilometresi yani Ayrılık Çeşme'den Kazlı Çeşme'ye kadar olan, Marmaray'ın esasını teşkil eden tamamen yerin altındaki boğaz içine yerleştirilen tüplerden geçen hattımızı 29 Ekim 2013 tarihine yetiştirilmesi çok çalışıyoruz'' dedi.

AÇILIŞ TARİHİ 29 EKİM 
 
Marmaray'ın açılışının, 29 Ekim 2013 tarihinde yapılacağını belirten Tahan, ''Marmaray'da karşılaştığımız çok ciddi sıkıntılar oldu. Yerin yaklaşık 60 metre altındaki tünellerde çalışıyorsunuz. İstanbul'un yerleşim noktasındaki trafik akışını düşündüğümüzde biz, 3 vardiya olarak 24 saat çalışıyoruz. Yerin altında çalıştığımız için hava durumu bizi etkilemiyor'' diye konuştu.
 
Marmaray çalışmasında ciddi yol aldıklarını ifade eden Tahan, 29 Ekim 2013 tarihine kadar Gebze-Pendik arasındaki banliyö hatlarının iyileştirilmesi ve Marmaray'ı yetiştireceklerini bildirdi.
 
Gebze'den Halkalı'ya kadar olan bölümde çalışmaların devam ettiğini kaydeden Tahan, İstanbul sürat demir yolunun Köseköy'den sonraki bölümünü kesintisiz yol akışı sağlamak için 20 kilometrelik bölümü de 29 Ekim 2013'e bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.