BIST 10.174
DOLAR 32,26
EURO 34,74
ALTIN 2.402,03
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da DHKP-C gerginliği!

İstanbul polisinin yürüttüğü DHKP-C operasyonu gerginliğe neden oldu.

Abone ol
Polisin 7 ilde yürüttüğü DHKP-C operasyonu İstanbul'da gerginliğe neden oldu. Gözaltına alınan avukatların açlık grevine başladığı iddia edilirken, operasyonlara yönelik protestolarla polis ile göstericiler yine karşı karşıya geldi. Yüzü maskeli bir grup sokakları ateşe verirken, gözaltına alınan 85 kişinin sorgusu ise devam ediyor.

Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik şok operasyon, İstanbul'da gerginliğe neden oldu. Grup Yorum üyelerinin de bulunduğu operasyonu protesto etmek isteyen yaklaşık 20 kişilik bir grup saat 13.00 sıralarında Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde toplandı.

Elinde "Halk Cephesi" pankartı taşıyan bir grup, yürüyüşe geçince polis ile gerginlik yaşandı. Polis, açıklama yapılmasını izin vermezken, grup üyeleri açıklama yapmakta ısrar etti. Yoğun çabalara rağmen grup üyeleri dağılmak istemeyince polisten müdahale geldi.

Telsizden yapılan anonsla TOMA’da görev yapan polise müdahale talimatı verilirken, göstericilerin üzerine tazyikli su sıkıldı.

HASTANELİK OLDU

Gaz bombalarının da kullanıldığı müdahale sonrası,  grup dağılırken Hüsnü Yıldız adlı bir gösterici, sıkılan tazyikli suyun ve biber gazının etkisiyle yere düşerek bayıldı.
 
Bu arada müdahale sonrası dağılarak kaçan grup, akşam saatlerinde yeniden toplandı. Yüzü maskeli eylemciler, polisi taş yağmuruna tuttu.

345.20130119223845.jpg 
 
AÇLIK GREVİNE BAŞLADILAR

Bu arada gözaltına alınanlar arasında bulunan avukatların, emniyette susma hakkını kullandıkları ve açlık grevi yaptıkları öğrenildi.
 
İstanbul Emniyeti’nin operasyonla ilgili yaptığı açıklamada zanlılar için 'ajan' suçlaması yapıldı. Şüphelilerin kozmik gizli bilgileri başka ülkelere gönderdiği iddia edildi.
 
Ayrıca, avukatların baktıkları davalar nedeniyle değil, ‘terör örgütü yöneticiliği ve üyeliği’ suçlamasıyla gözaltına alındığı belirtildi.

345.20130119223923.jpg 
 
SUİKAST İDDİASI 

Operasyon sırasında yaralı yakalanan bir şüphelinin üzerinden bir siyasi partinin ilçe başkanlarının isimleri ve adreslerinin çıktığı bildirildi. Örgütün iki başkana suikast planladığı iddia edildi.