BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,79
ALTIN 2.432,62
HABER /  SEÇİM

Erdoğan AK Parti İzmir adayını açıkladı

AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayını Başbakan Erdoğan açıkladı. Erdoğan, Binali Yıldırım'ı aday olarak ilan etti.

Abone ol

AK PARTİ Belediye Başkan adaylarının son grubu da bugün açıklanıyor. Başbakan Erdoğan merakla beklenen İzmir adayını ilan etti.

AK Parti, CHP'nin kalesi olarak görülen İzmir'de bu kez çok iddialı. Ankara'da Melih Gökçek'i, İstanbul'da Kadir Topbaş'ı aday yapan Erdoğan, İzmir için en güvendiği ismi seçti. Kabinenin en başarılı bakanı Binali Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

Başbakan Erdoğan İzmir adayını açıklarken özel bir vurgu yaptı ve şöyle konuştu:

-"Biz İzmir'in yaşam tarzına bugüne kadar karışmadık karışmayız da. Biz özgürlüklerden yana olduk

BAŞBAKAN ERDOĞAN BİR TEK O İLİN ADAYINI AÇIKLAMAYACAK




BİNALİ YILDIRIM'A ÖZEL AÇIKLAMA

Başbakan Erdoğan diğer aday tanıtım toplantılarındakinin aksine bu kez İzmir adayını farklı bir şekilde tanıttı. Erdoğan konuşma yaptığı sırada özel olarak Binali Yıldırım'ın ismini duyurdu. Salon 'Binali Yıldırım' isimleri ile inledi.

AK PARTİ 12 İLİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Başbakan Erdoğan İzmir'de düzenlenen törenle Yıldırım ile birlikte Aydın, Burdur, Denizli, Isparta, Kars, Manisa, Tunceli, Uşak, Karaman, Kilis, Osmaniye adaylarını da açıkladı.  (TIKLA / GÖR)


YOLLARIN FATİHİ OLARAK ANONS EDİLDİ

Erdoğan aday tanıtım toplantısının finalinde de İzmir adayı Binali Yıldırım'ı kürsüye davet ederek tanıttı. Yolların fatihi olarak anons edilen Binali Yıldırım, ayakta alkışlandı.

binali yıldırım izmir ak parti izmir adayı.png
Erdoğan Yıldırım'ın ismini açıklarken tribende bu pankart açıldı. 1955 yılında Erzincan Refahiye'de doğan Binali Yıldırım, kabinenin en çalışkan bakanı olarak biliniyor. Evli ve 3 çocuk babası 5 torun dedesi olan Binali Yıldırım, duble yol kralı olarak da biliniyor.

binali yıldırım pankartı.png

(BİNALİ YILDIRIM KİMDİR? /TIKLAYIN)