BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Erdoğan açılışlara başladı

Başbakan Erdoğan, toplu açılış töreni için geldiği Adıyaman’da ilk olarak havalimanının açılışını gerçekleştirdi.<br/>Başbakan Recep Tayyip ...

Abone ol

Başbakan Erdoğan, toplu açılış töreni için geldiği Adıyaman’da ilk olarak havalimanının açılışını gerçekleştirdi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in katıldığı açılışta, Adıyaman’dan protokol üyeleri ve siyasetçiler de hazır bulundu. Başbakan Erdoğan, kurdele kesiminde yaptığı kısa konuşmada şunları söyledi:
“Yeni havalimanı hayırlı olsun. Bin metrekarelik havaalanı hizmet binası vardı. Şimdi ise 23 bin metrekare nitelikli havalimanı terminal binası var. Burada pistlerde genişleme ve diğer bölümlerinde çok yönlü çalışmalar yapıldı. 66 trilyona (eski parayla) mâl olan bir Adıyaman Havalimanı terminal binasıyla birlikte diğer ek yatırımları gerçekleştirmiş olduk. Tüm Adıyamanlı kardeşlerimize, tüm milletimize hayırlı olsun. Vilayet Meydanı’nda yaklaşık 900 trilyona yakın hizmetlerin açılışını yapacağız. Oradaki vatandaşlarımızı bekletmeyelim.”
Başbakan Erdoğan, bu konuşmasının ardından toplu açılışın yapılacağı alana doğru yola çıktı.
(İHA)