BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Eğlence mekanlarındaki gizli tehlike

Eğlence mekânlarında ve düğünlerde sıkça kullanılan gaz, koku ve duman içeren maddelerin büyük bir tehlikenin habercisi olduğu belirtildi.

Abone ol

Uzmanlar, gaz, koku ve duman içeren maddelerin kullanılmasının nefes darlığı ve astım rahatsızlığı olan hastalar için hayati tehlike oluşturduğu uyarısında bulundu.

Medical Park Bursa Hastanesi KBB ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Hüsamettin Olgun, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, eğlence maksatlı kullanılan bu maddelerin insan sağlığını ciddi bir şekilde tehlikeye soktuğunu söyledi.

Olgun, şöyle devam etti: "Özellikle düğün salonları, görsel sanatların icra edildiği mekânlarda ve eğlence amaçlı büyük kitlelerin katıldığı etkinliklerde gaz, koku içeren maddelerin kullanılması insan sağlığını büyük ölçüde olumsuz etkilemekte. Bu çok sık rastladığımız bir durum. Bu maddeler kullanıldığında nefes darlığı ve astım rahatsızlığı olan hastalar krize girebiliyor. Bu hastalar düğün salonlarından acil servislere kaldırılıyor. Bu nedenle özellikle gaz, koku içeren maddelerin eğlence mekânlarında ve görsel sanatlarda kullanılmaması, bunların yerine insan sağlığına zararlı olmayan ışık efektlerinin kullanılması gerekir. Bu konuda hastanemize çok ciddi vakalar geliyor."

Eğlence mekânlarında, düğünlerde ve kamunun katıldığı etkinliklerde kullanılan bu maddelerin insan sağlığı açısından yasaklanması gerektiğini belirten Olgun, "Bu gibi maddelerde özellikle koku, içindeki gaz ve partiküller etkiliyor. Ama biz bunları eğlence amaçlı kullanıyoruz. Sonuçta çok büyük tehlikeli durumlara yol açabilecek şeyler. Astım krizi yaşayan hastamıza müdahale edip ambulansla hastaneye yetiştirdiğimizi ve insanların boğulurcasına solunum sıkıntısına girdiğini bizzat gördüm. İnsanlar üzerinde olumsuz etkileri var. Bununla ilgili ciddi önlemler alınmalı." dedi.