BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,68
ALTIN 2.405,98
HABER /  DÜNYA

İzmir’de AK Parti’ye meydan okudu

CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın İzmir’den büyükşehir başkan adaylığının gündemde olmasına ilişk...

Abone ol

CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın İzmir’den büyükşehir başkan adaylığının gündemde olmasına ilişkin bir soru üzerine, "Bu tabii AK Parti’nin kararlaştıracağı bir konu. Bizim için değişen bir şey olmaz" dedi.
CHP Antalya Milletvekili Baykal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na ziyaret etti. Ziyarette iddialı açıklamalar yapan Baykal, “Ege bambaşka, İzmir bambaşka. Burada çok hoş, demokratik, çok insanın içini açan siyasal ve sosyal durumla karşılaştım. Örgütlerin sorumluluğunun farkında olduğunu gördüm. Çok sayıda adaylarımız var. Çok hoşgörülü bir yardımlaşma var aralarında, hiçbir şekilde kırıcı dışlayıcı tavır yok. Sportmence herkes adaylığını söyleyip şakalaşıyor. Herkes elinden gelen çabayı sergiliyor. Herkes içine sindirmiş. İzmir, Türkiye ve herkes için önemli bir şehir. Bu seçimlerde de İzmir’in bu niteliğini ve kimliğini koruyacağını memnuniyetle görüyorum. Tüm Türkiye’yi sevindirecek bir tablo çıkacağını görüyorum” diye konuştu.

"İZMİR’İN DEĞERLERİ, ÖLÇÜLERİ BEKLEYİŞİ ORTADA"
AK Parti’de Büyükşehir Belediyesi adaylığı için adı sıkça geçen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a ilişkin sorulara da yanıt veren Baykal, şunları kaydetti:
“Bu tabii AK Parti’nin kararlaştıracağı bir konu. Bizim için değişen bir şey olmaz. Biz kendi yolumuzu çiziyoruz. AK Parti’ye endeksli bir aday arayışı içinde değiliz. Burası İzmir; İzmir’in değerleri, ölçüleri, bekleyişleri ortada. Bu çerçevede karar alınacaktır.”

HÜKÜMETE SURİYE ELEŞTİRİSİ
Suriye ile ilgili gündemi de değerlendiren Deniz Baykal, “Yeni savaş tehdidi, kimyasal silahların ortadan kaldırılması koşuluyla ertelenmiş oldu. Bu gelişme dünyada herkesi memnun etti; Amerika’yı, Rusya’yı, İngiltere’yi, Almanya’yı, AB ve Ortadoğu ülkelerini memnun etti. Nedense bizim hükümeti memnun etmedi. O hariç herkes bu gelişmeden büyük mutluluk duydu. Savaş tehdidinin ortadan kalkası dünya için sevindirici tablo olması gerekir. Ama bizimkiler savaşın da ileri taşınması için gerekçeler ortaya koymaya devam ediyorlar” ifadelerini kullandı.
Baykal’ın ziyaretinden büyük mutluluk duyduğunu kaydeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise “Sayın Genel Başkanımızın geçen haftadan sürdürdüğü ziyaretlerle İzmir’de bir hareketlilik oldu. Kentimizdeki siyasetin hızlanmasına katkıda bulunması anlamında teşekkür ediyoruz. Ayrıca bizi belediyemizde ziyaretle büyük onur verdi. Destekleri için teşekkür ediyoruz, her zaman bekliyoruz” şeklinde konuştu.
(İHA)