BIST 10.000
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.439,79
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan 2015 hedefini açıkladı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türk- Kazak İş Formu'nda konuştu...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Kazakistan arasındaki 4 milyar dolarlık dış ticaret hacminin yeterli olmadığını belirterek, ''Biz en geç 2015'e kadar 10 milyar dolarlık hedefi tayin ettik ve bunu inşallah gerçekleştireceğiz'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Grand Cevahir Otel'de düzenlenen Türkiye-Kazakistan Ticaret ve Yatırım Forumu'nda yaptığı konuşmada, forumun başarılı geçmesini temenni ettiğini söyledi.

Erdoğan, ''Biz Kazakistan'ı ata yurdumuz olarak görüyoruz. Kazak kardeşlerimizin de Türkiye'yi kendi evleri olarak görmelerinden ayrıca memnuniyet duyarız'' dedi.

Türkiye ile Kazakistan arasındaki ilişkilerin her geçen yıl daha ileri bir düzeye ulaştığını belirten Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

BU HACİM BİZİM İÇİN YETERLİ DEĞİL

''Kardeşlik bağlarımızı; güçlü siyasi, ekonomik ve sosyal ilişkilerle tahkim ediyor, güçlendiriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı'nın ülkemizi ziyareti ve bu ziyaret çerçevesinde yapılan görüşmeler, özellikle de dün Ankara'da yaptığımız Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin birinci tur toplantısı, ilişkilerimizde yeni bir dönemi başlattı. Adeta bu milat olmuştur, bir taçlandırma hareketi olmuştur. Görüşmelerimizde karşılıklı olarak, stratejik ortaklığımızı, gündemimizdeki çalışmaları süratle ilerleterek, derinleştirme kararlılığımızı açıkça ortaya koyduk. Bizim şu anda aramızdaki dış ticaret hacmi 4 milyar dolar. Bu bizim için yeterli değil. Biz en geç 2015'e kadar 10 milyar dolarlık hedefi tayin ettik ve bunu inşallah gerçekleştireceğiz.''

Bu hedefe ulaşma konusundaki iradenin taraflarda mevcut olduğunu kaydeden Erdoğan, katılımcılara seslenerek, ''Bu noktada herhangi bir sıkıntımız yok ama bu 10 milyar dolarlık hedefi sizlerle gerçekleştireceğiz. Sizlerin kararlı adımlarınızla, duruşunuzla gerçekleştireceğiz'' ifadelerini kullandı.