BIST 10.186
DOLAR 32,27
EURO 35,07
ALTIN 2.462,63
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

18 yaş teklifi Meclis'e gelecek!

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş CHP'nin bu düzenlemenin destekçisi olacağına inandıklaranı ve bu varsayımla da teklifi Meclis'e getireceklerini söyledi.

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 18 yaşa seçilme hakkı verilmesiyle ilgili yapılacak düzenlemeye CHP'nin destek vereceğine inandıklarını belirterek, ''O varsayımla hareket ettiğimizde, biz bu anayasa değişikliği teklifini yine getiririz'' diye konuştu. TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Elitaş, 18 yaşa seçilme hakkı ile ilgili anayasa değişikliği için sayılarının yeterli olmadığını, CHP'nin sözünde durmasını arzu ettiklerini ifade etti.

CHP'ye teklifi gönderdiklerini, cevap beklediklerini dile getiren Elitaş, 18 yaşın seçilme hakkına sahip olduğuna inandıklarını söyledi.

YAZIKLAR OLSUN!

Elitaş, ''İki genci basın toplantı salonuna getirip, birini sağına birini soluna alıp o gençlerle alay etmeye kimsenin hakkı yok. Kendisini seçenleri hor görenlere, gençler tarafından büyük bir ceza verilecektir. Çok üzüldüm. İki tane aslan gibi babayiğit bir milletvekilinin, 'doğru mu Samet?' benzetmesindeki gibi, o gençleri kendi siyasetine kurban etmesini yakıştıramadım. Yazıklar olsun'' dedi.

CHP'nin bu düzenlemenin destekçisi olacağına inandıklarını yineleyen Elitaş, ''O varsayımla hareket ettiğimiz takdirde, biz bu anayasa değişikliği teklifini yine getiririz'' diye konuştu.

BU SİYASET DEĞİL!

CHP'nin tutuklu vekiller için imzalanın protokolü öne sürdüğünün belirtilmesi üzerine Elitaş, ''18 yaşındaki gençlerin seçilme hakkını engelleyebilmek için tutuklu vekilleri mi öne sürüyorlar? Onun da hesabını verirler'' dedi.

CHP'li yetkililerin, bu konuyla ilgili ziyaret sırasında, kendilerine, basına ''uygun gördüğümüzü söyleyin'' dediğini aktaran Elitaş, ''CHP'nin her konuda şarta bağlı olarak Türkiye'nin önündeki meseleleri gündeme getirmesini yanlış buluyoruz. Yargıda olan, seçilmeden önce tutuklu bulunan milletvekillerini, 18 yaşındaki gençlerin seçilme haklarını engellemek için kullanıyorsa, bu siyaset değil'' diye konuştu.

Elitaş, ''Bu da 'doğru değil mi Samet?' ile aynı. Özcan Yeniçeri'nin iki tane Samet'i var. CHP'liler de gençlerin hepsini Samet olarak alıyorlar'' diye konuştu.