BIST 9.492
DOLAR 32,49
EURO 34,74
ALTIN 2.489,30
HABER /  GÜNCEL

Erbakan'ı sevenler kabrine koştu

Eski Başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, ölümünün 2’nci yıldönümünde sevenleri tarafından mezarı başında dualarla anıldı.

Abone ol

27 Şubat 2011 tarihinde hayatını kaybeden eski Başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, sevenleri tarafından mezarı başında dualarla anılıyor. Sabah saatlerinden itibaren Erbakan’ın kabri ziyaretçi akınına uğradı.

Hollanda’dan geldiğini ifade eden İbrahim Kara, ‘’Dün Konya’ya gittik. Rahmetli hocamın anma programları vardı. Bugün de buraya geldik. Dualarla onu anacağız. Dünya lideriydi. Dünyada ki bütün Müslümanların birlik olabilmesi için uğraştı. Maneviyatı kuvvetli olan bir liderimizdi. Hayatını kaybettiğini duyar duymaz gelmiştim ben. Cenazesinde izdiham yaşanmıştı. Surlardan atlamak zorunda kalmıştım. O duyguları anlatması çok güç‘’ ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ses kayıtlarını dinleyerek özlem giderdiklerini söyleyen Resul Çınar ise, “Hocamız müstesna bir şahsiyetti. Hocamızın 2. seneyi devriyesinde bir hatim merasimi olacaktır. Dünyada zulüm gören Müslümanların bir araya gelip kendi meselelerini çözümü için 1969’dan itibaren başladığı mücadeleyi 2 sene önce hakkın rahmetine kavuşarak kendi vazifesini yapıp gitmiştir. Sesini dinleyerek özlem gideriyoruz. Onun özlemini yaşıyoruz. Kendisine Allahtan rahmet diliyoruz‘’ şeklinde konuştu.