BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li İnce'den İstanbul sürprizi

Yerel seçimlerin en çok merak edilen ili İstanbul'da CHP'nin adayı kim olacak? Muharrem İnce'den bomba açıklamalar geldi.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Muharrem İnce, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için, “Talebim yok, görev verilirse yaparım. İddialı adamımdır, girdiğimde kazanırım.” dedi. 

GİRDİĞİMDE KAZANIRIM

Muharrem İnce, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin soruları cevapladı.

İnce, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için isminin geçtiğinin hatırlatılması üzerine, “Benim böyle bir talebim yok. Ama İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı sadece belediye hizmetlerini yarıştığı bir adaylık olamayacak bir siyasi yarış olacak. Siyasette kırılma noktası olacak. AKP’nin burnu sürtülecek, onu hizaya getirecek, yenilgiye uğratacak bir yarış olacak. Ben böyle bir yarışta, tabandan destek görürsem neden olmasın? Ama bunu sağlamak için, partinin İstanbul’da 200 bin üyesi var, üyeler ile ön seçim yapmaktır. Bütün üyeleri harekete geçirmektir. Bu denirse, örgüt harekete geçer, İstanbul’u alırız. Zamanı gelirse konuşurum. Talebim yok, görev verilirse yaparım. İddialı adamımdır, girdiğimde kazanırım.” karşılığını verdi.