BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

KCK ve darbe sanıkları için genel af çağrısı

ÇYDD Başkanı Aysel Çelikel, darbe ve KCK tutuklamalarının demokrasiye zarar verdiğini savundu.

Abone ol

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanı Aysel Çelikel, “Bu ülkede beyaz bir sayfa açmak istiyorsak, yargının daha demokratik çalışmasını istiyorsak KCK da dahil Ergenekon, Balyoz ve Poyrazköy sanıkları için genel af çıkartılmalıdır.” dedi.

ÇYDD, Taksim Hill otelde 24. kuruluş yıldönümünü kutladı. Programda konuşan ÇYDD Başkanı Aysel Çelikel, darbe ve KCK tutuklamalarının demokrasiye zarar verdiğini öne süren Çelikel, şöyle konuştu: “Eğer bu ülkede yeniden beyaz bir sayfa açmak istiyorsak, her şeyin yeniden başlaması, yargının daha demokratik bir biçimde çalışmasını istiyorsak, KCK tutukluları da dahil olmak üzere –zaten şimdi onlar gündemde- Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy davalarında yargılanan, hüküm giyen, mahkum olanlar için genel bir af çıkarılması lazımdır. Bunun dışında bu toplumun vicdanının huzur bulması, bu toplumun yargıya inanması, toplumun huzur içinde geleceğe bakması, çocuklarımızın yüreklerinde kin ve intikamdan arındırılmış bir dünya bırakmamız için mutlaka her şeye yeniden başlamamız gerekiyor. Bunun da yolunun aftan geçtiğini düşünüyorum.”

“Bugün geldiğimiz bu noktada kolluk kuvvetlerinin, savcıların, hakimlerin, siyasi iktidarın sorumluluğu vardır, töhmet altındadırlar.” iddiasında bulunan Çelikel, “Milyonlarca sayfa tutan iddianameler, mütalaalar, yargı kararları, deliller, yargıçlar ve savcılar tarafından incelenecek ve adil bir karar verilecek. Bunun böyle olacağını düşünmek biraz mantık dışı gibi görünüyor. Çünkü yargıçlar ve savcılar da insandır ve onların da gücü bir yere kadar uzanabiliyor. Bu milyonlarca sayfayı okuyup inceleyip delillerini tartışıp değerlendirdikten sonra adil bir karar vermek bana göre imkansız geliyor.”