BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'a göre BM reformu şart

Erdoğan Medeniyetler İttifakı 5. Forumunda konuşan Erdoğan BM'nin yeni bir reforma ihtiyacı olduğunu söyledi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM-Başbakan Erdoğan Suriye meselesinde dünyanın iyi bir sınav veremediğinin altını çizdi ve meselenin niçin halledilemediğini açıkladı.

BM'nin reforma ihtiyacı olduğunu söyleyen Erdoğan, '' Medeniyetler İttifakı diyorsak önce BM'nin üyeleri arasında ittifakı oluşturmak lazım. Bunun masaya yatırılması lazım. Suriye problemi neden halledilmiyor? İki üye hayır dedini için halledilmiyor. BM dünya barışına hizmet için kurulduysa o zaman bir reforma ihtiyacı vardır. Bu reformu sağlayacak olanlar dünyadaki ülkelerdir.''

Erdoğan Medeniyetler İttifakı 5. Forumunda konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

HİÇBİR DİN TERÖRÜ KABUL ETMEZ

Suriye meselesinde modern dünya iyi sınav verememiştir. Avrupa'da yükselen ırkçılık medeniyetler ittifakı noktasında ciddi sorundur.

Mali'de yaşananlar dini bir şiddet olarak değerlendirilmemeli. Hiçbir din terörü kabul etmez. Medeniyetler İttifakı uçurumu kapatmak için oluşturulmuş çabadır.

BM Güvenlik Konseyi dünyanın tümünü temsil ediyor mu? Güvenlik Konseyinin daimi temsilcileri dünyanın tümünü temsil ediyor mu?

SURİYE PROBLEMİ BU YÜZDEN ÇÖZÜLEMİYOR

Dini noktada beş tane üye dünyadaki inanç gruplarını temsil ediyor mu? Asla temsil etmiyor. O zaman işin temelinde bir sorun var. Medeniyetler İttifakı diyorsak önce BM'nin üyeleri arasında ittifakı oluşturmak lazım. Bunun masaya yatırılması lazım.

Suriye problemi neden halledilmiyor? İki üye hayır dedini için halledilmiyor. Dünya barışına hizmet için kurulduysa BM'nin bir reforma ihtiyacı vardır. Bu reformu sağlayacak olanlar dünyadaki ülkelerdir.

BU TARİHİ BAŞARIDIR

Filistin'in gözlemci üye sıfatı ile BM Genel Kurulu'nda oylanması tarihi başarıdır. Bu bir kırılma noktasıdır. Barış adına kırılma noktasıdır. BM'ye bu yakışırdı onlar birçok şeye rağmen 138 devlet elini kaldırmak suretiyle bunu başarmıştır.