BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Erbakancı medyaya ambargo

Türkiye'deki Amerikan karşıtlığının son dönemde arttığından yakınarak hükümeti uyaran ABD, Erbakan'ın görüşlerini yaydığı için Milli Gazete ve TV5' ambargo koydu.

Abone ol ABD Elçiliği Erbakan'a ambargo koydu

Türkiye'deki Amerikan karşıtlığının son dönemde arttığından yakınarak hükümeti uyaran ABD yönetimi, 'Amerikan karşıtlığını yaygınlaştırdığı'nı düşündüğü yayın organlarına da tavır aldı. ABD Büyükelçiliği, liderliğini Necmettin Erbakan'ın yaptığı Milli Görüş'ün yayın organları Milli Gazete ve TV5 televizyonuna 'ambargo' koydu. ABD Büyükelçiliği'nden bir yetkili, bu yayın organlarını telefonla arayarak, 'Bundan böyle ABD Büyükelçiliği faaliyetlerine alınmayacaklarını' bildirdi.

Milli Gazete ve TV5'in sorumlularının, kararın nedenini sorması üzerine elçilik yetkilileri 'Sizi ciddi bulmuyoruz' yanıtını verdi.

Genelkurmay Başkanlığı da 28 Şubat sürecinde, laiklik karşıtı yayınlar yaptığı gerekçesiyle Milli Gazete, Yeni Şafak, Zaman, Akit gazeteleri ile Kanal 7 televizyonuna ambargo koyarak, akreditasyon listesinden çıkarmıştı. Büyükelçiliğin kararında Saadet Partisi'nin Irak'taki gelişmeleri protesto ettiği 'Zalimlere Lanet Mitingi'nin etkili olduğu belirtiliyor.

AKŞAM