BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Van Valiliği'nde yaşanan komedi

Van Valiliği'nce düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Bahçesaray Belediye Başkanı'nın "İneklerimiz mağdur, acil boğa gönderin" sözüyle komediye dönüştü.

Abone ol

'İneklerimiz mağdur, acil boğa gönderin'

Bahçesaray Belediye Başkanı Naci Orhan, Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır'ın başkanlık ettiği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda, ilginç bir talepte bulundu. 'Anlatmaktan hicap duyuyorum' diyerek sözlerine başlayan Başkan Orhan, ilçedeki ineklerin mağdur olduğunu belirterek, 'Bizim orada devlet tarafından yapılmış bir boğaevi var. Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından yıllardır boğa veriliyordu ve hayvanlar burada besleniyordu. Dört yıl önce boğa rahatsızlandı ve kestik. Tekrar talepte bulununca iki boğa daha verdiler. Geçen yıl sonbaharda bakımları ve yemlerinin temini konusunda sıkıntı yaşandığı belirtilerek boğalar geri alındı. Sanırım bu boğalar yaşlandığı için huzurevine gönderildi' dedi.

İneklerin mağdur olduğunu belirten Orhan, 'Tüp bebek yöntemi denilen suni tohumlama yöntemine başvuruldu. O da yeterli olmadı. Bahçesaray için ciddi bir sıkıntıdır. İneklerimizin mağduriyetleri nazara alınarak dört tane, hayata yeni adım atmış, gencecik boğa ve bir bakıcı istiyorum. Eğer boğaların yem temininde bir sıkıntı varsa, artık hizmetlerine nispeten bir fiyat da biçebiliriz' diye konuştu.

Tohumlama tavsiyesi

Başkan Orhan'ın talebini yanıtlayan Tarım İl Müdürü Murat Akbay, ilçede 3 tane veteriner hekimin görev yaptığını hatırlatarak boğa ihtiyacının suni tohumlama yöntemiyle elde edilmesini önerdi.

Vali: Sabırlı olun

Vali Tanılır da Akbay'ı destekleyerek, ırk ıslahı yapılması gerektiğini ve bunun da ancak suni tohumlama yöntemiyle gerçekleşeceğini vurguladı. Tanılır, 'Bu yıl suni tohumlama konusuna özel bir önem vereceğiz. En ücra köylere giderek suni tohumlama yapacağız. Bazı köylerimize hiç gidilmemiş, bu da Van için büyük bir eksikliktir. Eğer biraz sabırlı davranırsanız, sanırım boğa talebinden vazgeçersiniz' diye konuştu.

GÜLME KRİZİNE GİRDİLER

Başkan Naci Orhan'ın Van'ın sorunlarını görüşmek üzere bir araya geldiği 'koordinasyon toplantısı'nda ilçesi için çiftleşmek üzere 'genç boğalar' talep etmesi, katılımcıların dakikalarca gülmesine neden oldu. Uzun uzun gülen İl Koordinasyon Kurulu üyeleri, başkanın talebine olumsuz yanıt vermek zorunda kaldı.

AKŞAM