BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Erbakan ona oyunu verir mi?

Bir partinin Çankaya adayı Çankaya seçmeni Demirel ve Erbakan'dan 'diyet oyu' istedi. Demirel ve Erbakan o adaya oy verir mi?

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel oyunu AKP’ye ve AKP Çankaya adayı Bülent Akarcalı’ya verecek. Evet, yanlış duymadınız. Bu iddia AK Parti’den Çankaya Belediye Başkan adayı olan Bülent Akarcalı’ya ait. Güniz Sokak’ta Demirel’i ziyaret edip oyunu isteyen Bülent Akarcalı, “Sayın Demirel’i ziyaretim çok hoşuna gitti. Oyunu bana vereceğine kesinlikle inanıyorum”dedi.

Çankaya sınırları içindeki Güniz Sokak’ta ikamet eden eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, oyunu kime verecek? Bir süredir yakın ilişki içinde olduğu CHP’ye mi, yoksa AK Parti’ye mi? Veya kendi elleriyle kurduğu DYP’nin devamı olan DP’nin adayına mı?.

AKARCALI BORÇ TAHSİLİNE ÇIKTI

Eski ANAP’lı Akarcalı, Çankaya’dan aday olunca iki önemli isimden oy istedi. Bunlardan birisi Süleyman Demirel, diğeri de eski Başbakan Necmettin Erbakan. Gazeteci Ömer Şahin’in hazırlayıp sunduğu Kanala TV’deki “Görüş Farkı” programının konuğu olan Bülent Akarcalı, Demirel’in oyunun rengi konusunda çarpıcı bir iddiada bulundu.

BEN SANA OY VERDİM DİYETİMİ ÖDE
“Çankaya’nın şöhretli sakinleri var. Örneğin siz ilk ziyaretinizi Sayın Demirel’e yaptınız. Peki Demirel size oy verir mi? O da seçmeniniz çünkü…” sorusuna, Bülent Akarcalı şu yanıtı verdi
“Şöyle söyleyeyim. Çok hoşuna gitti, biz yarım asır seçmen peşinde koştuk şimdi bizden oy isteniyor, diyerekten. Ben ısrarlı bir şekilde oyumu istedim, o benim hakkım. Sayın Demirel bana oy vermem, şeklinde de yaklaşmadı. Beni de tanıdığı için… Bir de hakkım var, onu çok açık bir şekilde söyledim. Ben Sayın Demirel’e o zaman birkaç kişiyi kızdırma pahasına cumhurbaşkanı seçilirken oyumu vermiştim, kendisi de bunu biliyor. Diyetimi isterim.”

ERBAKAN’IN DA BORCU VAR
Bülent Akarcalı, Demirel’den oy alacağıma kesinlikle inandığını da belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“İstemesi benden, seçmenin hür vicdanı kendinden. Ama ben gerekçelerimi ortaya koydum. Ben aynı mesajı Sayın Erbakan’a da gönderdim. Dedim ki, diyetimi istiyorum, Şeref Malkoç aracılığıyla. Çünkü neden? Kendisi 28 Şubat’tan sonra Sayın Erbakan’ın dokunulmazlığını kaldırıp mahkemeye sevk edilmek istendiğinde ‘Hayır’ diyen bendim ve benim ‘hayır’ oyumla durdu. 23-23 eşit çıktı. Benim Refah Partisi’ne bir desteğim yoktu, siyasi inancım, bir siyaset adamını mahkemeye bu şekilde göndererek, söndüremezsiniz. Onu sandıkta söndürmeniz gerekir.”