BIST 10.315
DOLAR 32,21
EURO 34,72
ALTIN 2.452,57
HABER /  GÜNCEL

NTV otobüsünde darbe sesleri

NTV Seçim Otobüsü ortalığı karıştırdı. Seçim Otobüsü programında bir vatandaş darbe istedi. Kanaldan açıklama geldi.

Abone ol

Programda, AK Parti'nin kapatılmasını, bunun gerçekleşmemesi halinde ordunun yönetime el konmasını isteyen görüşler yayınlandı.

Programda bir kişinin, "Ben darbe taraftarıyım, birçok şeyin resetlenmesi lazım, darbeyle birçok kişiye gözdağı verilmesi lazım.” sözlerine yer verildi.

NTV KENDİNİ SAVUNDU

Darbe çağrısını ekrana getiren NTV'den yapılan açıklamada ise, olay 'yayın kazası' olarak nitelendirildi. NTV'den yapılan açıklama şöyle:

“NTV Belediye Otobüsü” 2009 yerel seçimleri öncesinde, seçmenlerin görüşlerini serbestçe aktardığı, demokrasi ve çoğulculuğa saygının ifadesi olacak bir program şeklinde tasarlanmış ve yayına konulmuştur. Haftalardır yayınlanan programda, her kesimden seçmenler yerel seçimlerle ilgili görüşlerini özgürce ifade etmektedirler.

“NTV Belediye Otobüsü”nün 18 Mart tarihinde yayınlanan bölümünde, bir vatandaşın “askerden başka çare yok” şeklindeki sözleri program içinde yeralmış ve yayınlanmıştır. Durumun fark edilmesinin ardından bu bölümün tekrarları NTV ekranından ve resmi internet sitesinden kaldırılmıştır.

YAYIN KAZASI!

Ancak gözden kaçan ve ekrana yansıyan bu “yayın kazası”, bazı internet siteleri tarafından “NTV'den darbe çağrısı” şeklinde, NTV'nin maksatlı bir yayın tercihiymiş gibi sunulmuştur.

NTV, kurulduğu günden itibaren izlediği yayın çizgisiyle, demokrasiye bağlılığı konusunda tertemiz sicile sahip bir medya kuruluşudur. Bunu yayınlarıyla defalarca göstermiş ve tarafsızlığı tartışma konusu edilmemiştir.

YAYINCILIK KUSURU

NTV'nin bu olayda bir demokrasi kusuru değil, bir yayıncılık kusuru sözkonusu olabilir. NTV, yanlış anlamalara ve rahatsızlığa yol açma olasılığı nedeniyle kamuoyundan özür diler.

Saygılarımızla,